Blíží se ve Spartě změna ve funkci trenéra? Klub jedná se dvěma extrenéry nároďáku

Už několik dní se spekuluje v tuzemském fotbalovém zákulisí o tom, jakou pozici má ve fotbalové Spartě současný kouč Václav Kotal a není divu, že se začíná čím dál více mluvit o jeho možném odvolání z funkce. Nyní to vypadá ještě více reálněji, že by ještě před víkendovým duelem s Olomoucí mohl Václav Kotal ve své funkci skončit. Zvláště po sobotní porážce letenských s Bohemians 1905 (0:1) se rozviklala židle pod Kotalem ještě mohutněji. Vedení klubu už má hledat v těchto chvílích náhradu, přičemž největšími adepty jsou Pavel Vrba a Michal Bílek, oba bývalí trenéři české reprezentace.

Už v neděli čeká Spartu další ligový zápas a to v Olomouci. A právě tam by se mohl už představit nový trenér fotbalové Sparty. V zákulisí se totiž hovoří  o tom, že že jméno nového kouče letenských, by se mohla veřejnost dozvědět jižý v nejbližších hodinách.

Mezi největšími adepty na to, aby se stal nástupcem Václava Kotala, je bývalý úspěšný kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba. Toho už před časem do Sparty majitel Pražanů Daniel Křetínský lákal, jenže po návratu z ruského Dagestánu zamířil Vrba po čase opět do Plzně. Naposledy působil Vrba v bulharském Ludogorci Razgrad.

Nyní vše však vypadá na nadějné cestě a tentokrát by měl Pavel Vrba do Sparty opravdu zamířit. Existuje přeci jenom varianta, kdyby i tentokrát Pavel Vrba do Sparty nepřišel. Jedná se totiž i s dalším extrenérem národního týmu Michalem Bílkem, jenž je se Spartou spjat jako její bývalý hráč a i jako trenér.

O tom, že to má Václav Kotal ve Spartě nahnuté se mluví i od té doby, co vyplouvalo na povrch, že nemá úplně dobré vztahy se zkušenými hráči v kádru, například s Bořkem Dočkalem, jenž v současnosti nastupuje do zápasů sporadicky a nedácno dokonce odmítl navléct si kapitánskou pásku.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 50 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy