Fotbalistům Slavie se špatně vyhodnotily testy. Jejich karanténa se tak ruší

Dá se říct, že v celku zbytečně se odložil středeční zápas fotbalové Fortuna ligy mezi Zlínem a pražskou Slavií. Stalo se tak tehdy proto, že se hned u devíti hráčů sešívaného klubu objevil pozitivní test na koronavirus. Nyní je ale všechno jinak. Pražská hygienická stanice totiž v pátek zrušila karanténu fotbalistů Slavie a to poté, co se přišlo na to, že původní testy byly chybně vyhodnoceny soukromou laboratoří. Kontrolní hodnocení všech odběrů totiž vyšlo negativně. Informaci, kterou vydala v tiskové zprávě samotná Pražská hygiena, potvrdilna svém Twitteru i nejvyšší boss klubu z Edenu Jaroslav Tvrdík.

Pro fotbalisty Slavie tak celá nastálá situace znamená následující: karanténa se u nich momentálně ruší a mohou se tak začít opět připravovat na další ligové zápasy, tedy na zápasy s Bohemians 1905 (doma v neděli) a s Viktorií Plzeň (ve středu v Plzni). Už v sobotu pak čekají svěřence kouče Jindřicha Trpišovského pravidelné povinné předzápasové odběry.

"Hygienická stanice hlavního města Prahy byla dnešního dne informována o výskytu nesprávného hodnocení u odebraných vzorků části fotbalistů týmu Slavie Praha na přítomnost viru SARS-CoV-2 způsobujícího onemocnění covid-19 prováděného jednou ze soukromých laboratoří. Zatímco původní závěr laboratoře pozitivitu všech odebraných vzorků opakovaně potvrzoval, opravené hodnocení laboratoře naopak vyšlo u všech vzorků negativně," cituje tisková zpráva Pražské hygieny jejího mluvčího Zbyňka Boublíka.

"Na základě nastalé situace, v zájmu objasnění celé záležitosti, nechala pražská hygiena hodnocení provedená soukromou laboratoří ověřit Národní referenční laboratoří pro SARS-CoV-2 při Státním zdravotním ústavu. Ověření konstatovalo negativitu všech vzorků. Okolnosti a příčiny původního hodnocení soukromé laboratoře v dané chvíli nejsou známy," pokračoval.

Připomeňme, že už v předešlých dnech se nechal šéf Slavie Jaroslav Tvrdík slyšel, že ho překvapil tak vysoký počet pozitivně testovaných hráčů a to proto, že žádný z nich nepociťoval příznaky nemoci covid-19. To byl také důvod, proč se vedení klubu rozhodlo ke kontrole těchto testů. "PCR testy u laboratoře UEFA Synlab, rozbory krve i testy v Národní referenční laboratoři potvrdily, že A-tým Slavie je zcela v pořádku. Potvrdil se tak názor klubu, že k tak plošné nákaze nemohlo vůbec dojít," uvedl v pátek Tvrdík.

Následoval pak krok, který málokdo chápal a to takový, že zatímco Slavia kvůli pouhým devíti, tehdy ještě pozitivním, hráčům ve středu ligu nehrála, Opava se čtrnácti nakaženými v Liberci nastoupila. Hygienici mají oba případy za odlišné. U Slezanů se totiž jednotlivé případy objevovaly v delším časovém horizontu, Slavie měla rázem oněch devět "nakažených". Podle mluvčího hygieny navíc měli vysokou virovou nálož.

Co se týče zmiňované Opavy, tak její fotbalisty poslala ve čtvrtek Moravskoslezská hygienická stanice do karantény a tudíž se tak nebudou konat její zbylé dva ligové zápasy v tomto roce a to se Spartou a Bohemians 1905. Byly nakonec odloženy na neurčito.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy