Mládežnická akademie Slavie kvůli 20 nakaženým uzavřena. Jak to bude s A-týmem?

Hned dvacet případů nakažených koronavirem se ocitlo v mládežnické akademii fotbalové Slavie a proto se nejvyšší boss tohoto sešívaného klubu Jaroslav Tvrdík rozhodl tuto akademii dočasně uzavřít. Vedle toho ale přišel Tvrdík s dobrou zprávou ohledně slávistického A-týmu, jelikož v něm žádného nakaženého nejnovější testy neobjevily a tak se mohou Pražané plně připravovat na blížící se úvodní duel v Evropské lize proti Hapoelu Beer Ševě.

"A-tým Slavie prošel testy s negativním výsledkem a od zítra začne v rámci povolených pravidel přípravu na první zápas skupiny EL. Dva dříve nakažení hráči zůstávají v izolaci," uvedl konkrétně Tvrdík už v sobotu večer na svém twitterovém účtu.

Slávistické první mužstvo totiž muselo přerušit přípravu na Evropskou ligu ve středu a to především kvůli tomu, že během reprezentační pauzy testy odhalily tři pozitivní testy v týmu Slavie, přičemž se tak mělo stát u jednoho hráče a pak u dvou členů realizačního týmu. V reprezentaci pak byl pozitivně testován na koronavirus defenzivní univerzál a členn slávistického kádru Tomáš Holeš.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy