Návrat do Wembley. Na Euru si Češi zahrají na Ostrovech s Anglií a Chorvatskem

Čeští fotbaloví reprezentanti si zase vychunají atmosféru nejslavnějšího fotbalového stadionu, tedy londýnského Wembley. Poté, co tam na úvod kvalifikace Češi letos na jaře prohráli s Anglií jasně 0:5, budou na tomto stadionu hrát proti Albionu i příští rok na závěrečném šampionátu. Dva zápasy ve skupině ale budou svěřenci Jaroslava Šilhavého hrát ve skotském Glasgow a mimo jiné se tam střetnou s finalisty posledního světového šampionátu Chorvatskem. Poslední soupeř vzejde ze čtveřice Skotsko, Izrael, Norsko a Srbsko, která se mezi sebou ještě popere o účast na Euru přští rok na jaře v Lize národů. O úvodní zápas turnaje se pak postarají 12. června v Římě Turci a Italové. Příští mistrovství Evropy se koná ve 12 zemích na počet šedesátiletého výročí organizace UEFA.

První zápas si Češi zahrají 15. června 2020 v Glasgow s vítězem play-off Ligy národů, kterého se tedy zúčastní příští rok na jaře Skotsko, Izrael, Norsko a Srbsko. Další duel bude taktéž ještě ve Skotsku a to s Chorvatskem. Na programu bude tento zápas 19. června. Poslední záopas ve skupině se odehraje 23. června ve Wembley s Anglií.

Nejtěžší skupinou ze všech je bezpochyby skupina F, jejichž duely se odehrají v Mnichově a Budapešti. V té skupině se totiž sešly těžké váhy Francie, Německo a Portugalsko.

Dodejme, že samotného losovacího aktu, jenž se konal v Bukurešti, se zúčastnily fotbalové hvězdy minulosi,mezi nimiž jsme mohli naleznout Němce Philippa Lahma, Rusa Andreje Aršavina, Itala Francesca Tottiho, ale také i bývalého šeského reprezentanta a vicemistra Evropy z roku 1996 Karla Poborského.

Předprodej vstupenek na tento turnaj začne příští týden ve středu.

Los základních skupin EURO 2020 ve fotbale:

Skupina A (Řím, Baku):Turecko, Itálie, Wales, Švýcarsko.

Skupina B (Petrohrad, Kodaň):Dánsko, Finsko, Belgie, Rusko.

Skupina C (Amsterodam, Bukurešť):Nizozemsko, Ukrajina, Rakousko, vítěz play off Ligy národů D (Gruzie, Severní Makedonie, Kosovo, Bělorusko), nebo A (Island, Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko).

Skupina D (Londýn, Glasgow):Anglie, Chorvatsko, vítěz play off Ligy národů C (Skotsko, Norsko, Srbsko, Izrael), ČR.

Skupina E (Bilbao, Dublin):Španělsko, Švédsko, Polsko, vítěz play off Ligy národů B (Bosna a Hercegovina, Slovensko, Irsko, Severní Irsko).

Skupina F (Mnichov, Budapešť):vítěz play off Ligy národů A, nebo D, Portugalsko, Francie, Německo.

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME Fotbal

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy