Plzeň zřejmě ulovila Ciciliu coby náhradu za Beauguela, dva hráči jsou pak na odchodu

Fotbalová letní příprava je v plném prooudu a tak neustává ani touha tuzemských prvoligových klubů se dostatečně vyzbrojit na nadcházející ligovou sezónu 2022/23, která započne již koncem července a pro Plzeň, vzhledem k její účasti v evropských pohárech, začne sezóna dokonce už v polovině července. Proto Západočeši posilují nejmohutněji a stále v tom pokračují. Nejnověji by měl Západočechy posílit útočník Rigilio Cicilia.

Že právě rodák z Nizozemských Antil Rigilio Cicilia přestoupí do Viktorie Plzeň, o tom jako první informoval server deníku Sport, podle kterého už o tom dal vědět vedení klubu Slovácka generální manažer Západočechů Adolf Šádek. Právě za Slovácko totiž hrál Cicilia naposledy a právě s tímto uherskohradišťským celkem se rozešel poněkud zvláštně. Dva týdny před vypršením smlouvy se totiž vypařil bez toho, aniž by dal o tom někomu ze Slovácka vědět. Nyní se na západě Čech akorát čeká na to, až se stane Cicilia od začátku července volným hráčem.

Samotný klub Slovácka celou situaci nakonec nehodlá nikterak hrotit a proto tak tedy tomuto transferu nebude bránit, vždyť už za něj našlo jako náhradu Libora Kozáka.

To samozřejmě Plzni vyhovuje, jelikož právě podobný somatotyp jako má sedmadvacetiletý útočník hledala. Vzhledem k nedávnému odchodu Jeana-Davida Beauguela, který měl podobnou postavu.

Cicilia se tak stane již osmou letní posilou Plzně, ta má v útoku nyní Tomášie Chorého a Jana Klimenta, přičemž ten dprvní by měl být útočnou jedničkou a te druhý, jehož silnými stránkami je rychlost a technika, jeho alternativou. Mimochodem, právě Kliment je taktéž jednou z letních posil.

Naopak dále už Viktoriáni nebudou pro nadcházející sezónu počítat se záložníky Dominikem Janoškem a Miroslavwm Káčerem.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Danko odstoupil ze slovenské prezidentské volby. Podpořil jednoho z kandidátů

Předseda Slovenské národní strany Andrej Danko se v pondělí oficiálně vzdal kandidatury na prezidenta. Vysvětlil to vývojem preferencí a snahou netříštit národně-konzervativní síly. Ve volbách podpořil exministra spravedlnosti Štefana Harabina.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy