Problém pro fotbalovou Spartu. Její stíhací jízdu za Slavií utnul koronavirus!

Po nedávném příchodu trenéra Pavla Vrby do Sparty se letenský tým výkonnostně vzchopil a zahájil stíhací jízzdu za vedoucí Slavií, která naopak v poslední době klopýtá. Jenže žijeme v překotné době a v překotné době tudíž žije i pražská Sparta. Ta totiž po úterním testování na covid-19 musela kompletně do karantény a její nejbližší zápasy jsou tak v ohrožení.

Všechno začalo pozitivním testenm na koronavirus u sparťanského kanonýra posledních dní a týdnů Davida Moberga Karlssona, jenž se tak nemohl zúčastnit posledního ligového zápasu seZlínem. Nad ním nakonec Sparta vyhrála 3:0.

Koronavirus však na Letné řádil dál a v úterý klub na svých sociálních sítích veřejnosti oznámil, že celý A-tým musí vzhledem ke zvýšenému počtu pozitivně testovaných do karantény.

"Sparta plánovala o víkendu nastoupit do ligového utkání proti Příbrami, za týden nás pak má čekat pohárové osmifinále proti Baníku Ostrava. V nastalé situaci je ale odehrání nejbližších zápasů ve vážném ohrožení. Další postup konzultujeme s místně příslušnou hygienickou stanicí a budeme se řídit jejími nařízeními. Klub aktuálně komunikuje také s Ligovou fotbalovou asociací i organizátorem MOL Cupu Fotbalovou asociací ČR. O výsledku a dalším postupu vás samozřejmě budeme neprodleně informovat," píše se konkrétně ve sparťanském prohlášení.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vražda v Klatovech. Policie už v neděli dopadla podezřelé

Policie od nedělního večera vyšetřuje násilný trestný čin, který se stal v Klatovech v Plzeňském kraji. Případem se zabývají kriminalisté, zadrženy byly dvě podezřelé osoby. Obětí je podle dostupných informací senior. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy