Rána pro fotbalovou Spartu. Několik měsíců jí bude chybět talent Hložek

V poslední době fotbalové Spartě nehraje nic moc do karet. Nejen, že jako všechny české prvoligové kluby, nemohou v současnosti kvůli vládním restrikcím hrát domácí nejvyšší soutěž, které vládnou, ale nedaří se jí příliš ani v úvodu skupinové fáze Evropské lize. Nejprve v těžké skupině nestačila na francouzské Lille (1:4) a pak na San Siru také na AC Milán (0:3). Jejím dalším soupeřem bude tento týden ve čtvrtek Celtic Glasgow, ovšem do Skotska bude muset odcestovat bez jedné ze svých největších hvězd Adama Hložka. Tento osmnáctiletý talent je totiž podle serveru isport.cz vyřazen na několik měsíců kvůli zranění chodidla.

"Adam Hložek bohužel s ohledem na zranění neodcestuje s mužstvem do Glasgow k utkání Evropské ligy. Adam podstoupí v nadcházejícím týdnu několik vyšetření, zdravotní tým ACS konzultuje možnosti léčby i s odborníky v zahraničí," uvedl konkrétně v pondělí ve svém prohlášení na Twitteru samotný klub a pokračuje se v něm: "Více informací i s predikcí možné doby léčení zveřejní klub až po následujících vyšetřeních."

Naposledy se Adam Hložek na hřišti objevil v dresu Sparty ve druhé půli domácího duelu s Lille (1:4), ve kterém se mu podařilo připsat si asistenci na jediný sparťanský gól, jehož autorem byl tehdy Bořek Dočkal.

Ještě před tím v září stihl nastoupit do duelu Ligy národů za českou reprezentaci proti Slovensku, čímž tak překonal český rekord, neboť se stal nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v českém reprezentačním A-týmu a překonal tak dosavadní rekord Jana Poláka.

Říjnový reprezentační sraz už ale pro něj tak úspěšný nebyl, jelikož se na něm nakazil koronavirem, z něhož se mu podařilo dostat těsně před duelem Sparty s Lille.

Dodejme, že kolem talentovaného Adama Hložka už delší dobu krouží zájemci z nejrůznějších evropských klubů, kteří tak očekávali, co Holžek ukáže v Evropské lize. Nyní se bude muset sparťanský kouč Václav Kotal bez něj obejít a ztráta pro něj je jistě veliká.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy