Tři nejbližší zápasy Sparty se kvůli covidu neodehrají. Její ředitel se čertí na Čechy

Kvůli zvýšenému výskytu koronaviru v A-týmu fotbalové pražské Sparty, který tak proto musel být uvalen do karantény, se neodehrají její tři nejbližší zápasy. Týká se to nejen dvou ligových zápasů s Příbramí a v Jablonci, ale i osmifinále MOL Cupu, ve kterém se měla Sparta příští týden ve středu před kamerami ČT sport utkat s Ostravou. V televizi tak příští týden diváci místo toho uvidí duel mezi Libercem a Českými Budějovicemi.

"V nastalé situaci je odehrání nejbližších zápasů ve vážném ohrožení. Další postup konzultujeme s místně příslušnou hygienickou stanicí a budeme se řídit jejími nařízeními. Klub aktuálně komunikuje také s Ligovou fotbalovou asociací i organizátorem MOL Cupu Fotbalovou asociací ČR," uvedl v úterý letenský klub poté, co oznámil, že se ve sparťanském A-týmu objevil vyšší počet pozitivně testovaných na koronavirus, kvůli čemuž tak muselo celé mužstvo přerušit úterní trénink a nastoupit tak spolu s trenéry do karantény.

Aktuální pandemie covidu-19 ovlivňuje, jak je vidno, celý svět a celou společnost a český fotbal pochopitelně není výjimku. Karanténou si v této překotné sezóně 2020/21 si prošl a skoro polovina prvoligových klubů a zároveň tak kvůli nim bylo odloženo už několik zápasů. Ntno však dodat, že několik z nich uý se stihla odehrát v náhradních termínech.

"Vedení soutěže odložilo domácí zápas Sparty proti Příbrami stejně jako její utkání v Jablonci v nejbližších dvou kolech Fortuna ligy z důvodů nařízení Hygienické stanice Hlavního města Prahy, která ve středu rozhodla o karanténních opatřeních ve vztahu k celému týmu Sparty," podává vysvětlení k nynější situaci kolem pražské Sparty Ligová fotbalová asociace (LFA).

Zatím se našel náhradní termín pro duel Sparty s Příbramí, jež se měl odehrát tuto neděli. Nově se tak odehraje v úterý 9. března od 18:00 před kamerami O2 TV sport. Duel s Jabloncem je pak odložen zatím na neurčito.

Ředitel Sparty Čupr zareagoval na diskusi fanoušků

Rozhodnutí o tom, že sparťanský A-tým bude muset do karantény, pochopitelně vyvolalo na sociálních sítích ostrou diskuzi mezi fanoušky, nad kterou očividně nechápavě kroutil hlavou klubový generální ředitel František Čupr. Proto se tak rozhodl ve středu přijít s reakcí.

„Jsem fascinován diskusí na téma, zda nám může současná karanténa A-týmu pomoct, nebo zda v jejím vyhlášení není dokonce úmysl. Podle mne je tento způsob našeho přemýšlení jedním z důvodů, proč jsme v covidu nejhorší na světě. Samozřejmě v kombinaci s mnoha jinými faktory," uvedl na klubovém webu a ve svém prohlášení pokračoval: "Copak někdo není schopen pochopit, že když máme zásadní výskyt koronaviru v mužstvu, v realizačním týmu a mezi zaměstnanci, tak je to průšvih jako hrom? Bohužel, v současné době v republice bojujeme s mutací, která je silně infekční a při níž i mladí profesionální sportovci mají příznaky v podobě vysokých teplot a podobně... Zdravotní systém je v kritickém stavu."

Podle Čupra je nyní prioritou ve společnosti zajistit ochranu sebe a svých blízkých a tak předejít zdravotním rizikům. „Obávám se, aby se nám jako společnosti ignorace důležitých opatření proti šíření koronaviru nevymstila. Když mne před rokem média konfrontovala s otázkou, zda se neobávám, že začnu navštěvovat naše hráče v nemocnicích, pokud bude restartována liga, odpovídal jsem, že ne. V té době byl denní přírůstek 30-50 lidí a racionální úvahou panika nebyla na místě. Dnes, při denním přírůstku 15 tisíc pozitivních osob, při silně infekčním a příznakovém viru, je na místě alespoň silné znepokojení," píše se dále v Čuprově prohlášení.

Na závěr vyzývá nejen fotbalovou veřejnost k zodpovědnosti a ohleduplnosti vůči svému okolí.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vražda v Klatovech. Policie už v neděli dopadla podezřelé

Policie od nedělního večera vyšetřuje násilný trestný čin, který se stal v Klatovech v Plzeňském kraji. Případem se zabývají kriminalisté, zadrženy byly dvě podezřelé osoby. Obětí je podle dostupných informací senior. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy