Vrbata dvěma góly skolil Minnesotu. Trefil se i Jágr, Eliáš a Hudler dvakrát asistovali

Minnesota – Radim Vrbata dvakrát skóroval v zápase Phoenixu v Minnesotě, který Kojoti vyhráli 3:1. Prosadili se také Jaromír Jágr a Patrik Eliáš, ale jejich New Jersey nestačilo na Carolinu. Marek Mazanec podruhé vychytal nulu a výrazně tak přispěl k výhře Nashvillu v Columbusu.

Rodák z Mladé Boleslavi Radim Vrbata zažil v zámoří parádní večer. Výrazně pomohl Phoenixu k bodům v Minnesotě, protože dvěma brankami stvořil konečný stav 3:1. U jeho druhého gólu mu asistoval jeho parťák Martin Hanzal.

Kojoti tak po třech předchozích prohrách zabrali a mezi týmy vyrovnané Západní konference si drží příčky zajišťující postup do play-off.

Plzeňský odchovanec Marek Mazanec vychytal ve svém osmém zápase v letošním ročníku NHL svou druhou nulu a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Stalo se tak na ledě Columbusu, který Predátoři z Nashvillu porazili 4:0.

New Jersey se představilo před domácím publikem a nestačilo na Carolinu, která vyhrála 4:3. Poslední branku utkání vstřelil po Eliášově asistenci Jaromír Jágr, který tak předstihl mezi nejlepšími střelci historie NHL svého učitele Maria Lemieuxe. Patrik Eliáš si připsal ještě asistenci na druhou branku Devils, které docílil Greene.

V dresu vítězných Hurricanes nahrávali oba čeští útočníci v sestavě. Nejprve Jiří Tlustý asistoval u branky Faulka a ve druhé třetině pomohl Radek Dvořák, pro kterého to byla první náhra v ročníku, ke gólu Hainseymu.

Obhájce titulu Chicago zavítalo do Calgary a odvezlo si odtud oba body. V dresu poražených dvakrát nahrával Jiří Hudler, který tak má v čele bodování mezi českými hráči už 23 bodů.

Martin Havlát a Tomáš Hertl si každý můžou do kolonky přihrávek zaznamenat jednu čárku. Zápas jejich San Jose proti Los Angeles musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl v osmé sérii kapitán Žraloků Joe Thornton. Tomáš Hertl svůj nájezd proměnil, Martin Havlát při něm zlomil hůl.

Jakub Voráček byl na ledě u prohry své Philadelphie v Tampě. Lightning triumfovali 4:2 a jejich druhá branka měla český nádech. Vstřelil ji Ondřej Palát a jednu z asistencí zaznamenal Andrej Šustr. Tampa se tak stále drží v popředí Východní konference.

Nedařilo se vítězům Stanley Cupu z roku 2011 z Bostonu. Na ledě Detroitu vysoko prohráli 6:1 a to Iginla korigoval až v 58. minutě. Za domácí si dva body za gól a asistenci připsal slovenský útočník Tomáš Tatar.

Konečné výsledky zápasů NHL za 27. 11. 2013:

NY Islanders - Winnipeg 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)Branky: 38. MacDonald, 55. Tavares – 32. Stuart, 35. Ladd, 37. Setoguchi

Buffalo – Montreal 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)Branky: 38. Moulson – 18. Galchenyuk, 34. Desharnais, 59. Gallagher

New Jersey – Carolina 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)Branky: 25. Zajac, 49. Greene (Eliáš), 59. Jágr (Eliáš) – 7. Faulk (Tlustý), 22. Ruutu, 29. Hainsey (Dvořák), 36. Dwyer

Washington – Ottawa 4:6 (3:1, 0:2, 1:3)Branky: 13. Fehr, 15. Johansson, 15. Laich, 57. Carlson – 14. a 60. Ryan, 27. Phillips, 31. Greening, 47. Zibanejad, 58. Smith

Columbus – Nashville 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)Branky: 10. Cullen, 21. Fisher, 29. Legwand, 43. Spaling

Tampa Bay – Philadelphia 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)Branky: 30. a 46. Hedman, 33. Palát (Šustr), 60. Johnson – 59. Lecavalier, 59. Streit

Pittsburgh – Toronto 6:5 po samostatných nájezdech (1:2, 2:3, 2:0, 0:0, 1:0)Branky: 2. Conner, 29. a 48. Malkin, 36. Letang, 44. Neal, rozhodující nájezd Malkin – 6. a 21. van Riemsdyk, 12. Kadri, 21. Kessel, 40. Bozak,

Florida – NY Rangers 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)Branky: 53. Upshall, 57. Bjugstad – 13. Brassard, 39. Richards, 46. Nash, 59. Zuccarello, 60. Hagelin

Detroit – Boston 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)Branky: 12. Abdelkader, 27. Tatar, 29. Zetterberg, 31. Kronwall, 49. Miller, 58. Nyguist – 58. Iginla

Minnesota – Phoenix 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)Branky: 51. Heatley – 9. Boedker, 24. a 60. Vrbata (na druhou Hanzal)

Colorado – St. Louis 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)Branky: 9. Bordeleau (Hejda) - 3. Backes, 7. Steen, 19. Schwartz, 59. Stewart

Calgary - Chicago 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)Branky: 33. Stajan (Hudler), 43. Monahan (Hudler) - 50. a 60. Kane,  51. Sharp

San Jose – Los Angeles 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0)Branky: 23. Pavelski (Havlát), 37. Thornton (Hertl), rozhodující nájezd Thornton- 1. Carter, 47. Doughty

Související

Více souvisejících

Radim Vrbata (hokejista) Jaromír Jágr NHL

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 53 minutami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

MS v hokeji

Švýcaři si v úvodu bez potíží poradili s Nory, Němci dali Slovákům lekci z produktivity

Dvěma odpoledními zápasy vypuklo v pátek v pořadí již 87. mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Praze a Ostravě. Prvními mužstvy, která se střetla v rámci pražské skupiny A, byla mužstva Švýcarska a Norska. V tomto duelu nakonec k žádnému překvapení nedošlo, přestože po první třetině byl stav nerozhodný 1:1. Druhá třetina ale byla v režii favoritů ze Švýcarska, když v ní díky brankám Löffela, Sentelera a Scherweye šli postupně do vedení 4:1. Niederreiter pak přidal poslední pátou švýcarskou branku, Norové už jen korigovali na konečných 5:2. To v Ostravě se hrál do konce druhé třetiny vyrovnaný duel, když se Slovákům v zápase s Němci podařilo dorovnat z 0:2 na 2:2. Závěrečná třetina ale ukázala, že stříbrní medailisté z posledního šampionátu byli více produktivní a nakonec to i přes snahu Slováků dotáhli k výhře 4:6. 

před 4 hodinami

před 11 hodinami

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

včera

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

včera

včera

včera

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy