Koho lvi potkají v play-off? Rozhodnou příští dny

Praha - Ve finiši loňského ročníku se Pražané o vyřazovací boje strachovali, letos je mají jisté. Protivník pro první kolo se však ještě nerýsuje. Může to být Riga nebo klidně neoblíbený Petrohrad. Definitivně o tom rozhodne následující domácí série.

V ní se Novotný a spol. postupně utkají s Doněckem (26. 2.), Minskem (28. 2.), Záhřebem (2. 3.) a Spartakem Moskva (4. 3.).

Zatímco Minsku a Spartaku už na dně konference o nic nejde, hráči Doněcku a Záhřebu budou bojovat o to, aby play-off odstartovali doma a měli za sebou vlastní fanoušky v případném sedmém utkání.Tuhle jistotu má na Západě jen moskevské Dynamo, které na první příčce hřeje sedmibodový náskok. Na další tři výhodná místa je nával, usiluje o ně hned šest klubů. Lvi jsou zatím čtvrtí, o tři body před Rigou a o skóre za Doněckem.

Právě lotyšské a ukrajinské mužstvo patří mezi osm klubů, na které Pražané mohou narazit v prvním kole bojů o Gagarinův pohár. Dalšími jsou Dynamo Moskva, Petrohrad, Záhřeb, CSKA Moskva a Jaroslavl. Jisté je jen to, že Novotný a spol. určitě nezměří síly s hráči Atlantu, Severstalu a Slovanu, kteří by ještě rádi ukořistili osmou příčku.

To nejtěžší na začátek

Ať to dopadne jakkoliv, lvi chtějí začít doma. Tím se poslední domácí šňůra v ročníku stává i jednou z nejtěžších. K jistotě (bez ohledu na cizí výsledky) minimálně čtvrtého místa totiž Pražané potřebují získat deset bodů z dvanácti.

Medveščak Záhřeb s gólmanem Brustem se v Praze představí vůbec poprvé.

V tom by jim hodně pomohl vítězný start s Doněckem, nejspíš nejsilnějším soupeřem v sérii. Ukrajinské mužstvo vyhrálo pět z posledních šesti duelů. Hlavní důvod: takřka nepropustná obrana, která dostává nejméně gólů v lize. A když je potřeba skórovat, Donbass věří hlavně Lukáši Kašparovi, svému nejlepšímu střelci i nejproduktivnějšímu hráči. Dalšími Čechy v týmu jsou Jan Kolář a Václav Nedorost.To další těžký sok, Záhřeb, sází především na Kanaďany v čele s Jonathanem Cheechooem, jenž před osmi lety kraloval střelcům NHL. Pokud však Medveščak opustí úzké kluziště v Chorvatsku, je v rámci ligy jen průměrný.

I to by ale ocenili hráči Minsku, kteří se venku extrémně trápí. Mimo Bělorusko už hráli 24krát a v základní hrací době zvítězili pouze jednou. Tak špatně na tom není žádný klub v KHL. I proto má mužstvo Zbyňka Irgla a Lukáše Krajíčka jistotu, že získá nejméně bodů za posledních pět let.

Až v posledním duelu závěrečné domácí série potkají Pražané ruský klub: dorazí Spartak. Moskvané letos začali sebevědomě, ale teď se marně prokousávají neuvěřitelnou krizí. Prohráli už 17krát za sebou.

I proti Spartaku může přijít definitivní rozhodnutí o tom, kde a s kým Pražané play-off začnou. Závěrečný hon za body startuje...

Zdroj: Daniel Poláček, Lev Praha

Související

KHL

Ruské invazi navzdory. Jaškin třetím českým hokejistou, který bude hrát KHL

Přestože většina západních hokejistů včetně těch z České republiky odmítá kvůli únorové ruské invazi na Ukrajinu hrát v Kontinentální hokejové lize, najdou se i tak výjimky. A to i v českých řadách. V předešlých měsících se hodně muvilo o obránci Liboru Šulákovi a útočníkovi Rudolfu Červeném (oba Vladivostok, přičemž Červeného přestup ještě nebyl potvrzen). Nyní se ke stejnému kroku rozhodl další český hokejista Dmitrij Jaškin. Tento devětadvacetiletý forvard původem z Omsku se totiž přesouvá do Petrohradu, který získal práva od Dynama Moskva. Hokejista se tam domluvil na roční spolupráci.
Tomáš Czernin

Tlak na české hokejisty v KHL. Opusťte ligu adorující Putina i národní tým, říká Czernin. Protestujte jako Čáslavská, radí Zdechovský

Místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin ostře odsoudil působení pěti českých hokejistů v ruské KHL, jejíž vedení klubům nařídilo, aby během zápasů adorovaly prezidenta Vladimira Putina a otevřeně schvalovaly válečnou invazi na Ukrajině. „Jejich počínaní hraničí s prostitucí. Pokud jim nevadí hrát v lize, která propaguje zločinecký Putinův režim, neměli by už nikdy obléci dres národního týmu,“ říká pro EuroZprávy.cz Tomáš Czernin. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský není tak radikální, ale podle něj by hokejisté měli oželet peníze z nedodržených kontaktů a vrátit se. „Anebo se zachovat hrdinsky jako gymnastka Věra Čáslavská, která během olympiády v Mexiku 1968 na protest proti okupaci naší země odvrátila na stupních vítězů při sovětské hymně hlavu od soupeřky. Měli by předvést podobné gesto,“ míní.

Více souvisejících

KHL LEV Praha Jakub Nakladal

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy