Ruský trenér Bykov českému týmu vysekl poklonu

Kolín nad Rýnem - Trenér ruské hokejové reprezentace Vjačeslav Bykov v rozhovoru po nedělním finále mistrovství světa 2010 pro ruský deník Gazeta přiznal, že český tým byl hoden titulu světových šampionů a osud se na něj usmál ve správnou chvíli. Výkon brankáře Tomáše Vokouna označil za brilantní.

"Českému národnímu týmu blahopřeji k vítězství. Mistrovský titul získal po obtížném období a osud se na něj usmál ve správný čas. Pro nás zápas začal složitě. Poté, co jsme inkasovali první gól, byli jsme nuceni dobývat obranu soupeře. Ale český brankář předvedl brilantní výkon. Navzdory tomu, že jsme měli více hráčů světové úrovně, nebyli jsme schopni vyřešit klíčové momenty," řekl po prohře 1:2 ruský lodivod Vjačeslav Bykov.

Ruský trenér se nechtěl vymlouvat na náhodu. "Vytvořili jsme si spoustu šancí, do kterých jsme se dostali díky naší šikovnosti, ale nebyli jsme je schopní úspěšně zakončit. Bohužel to prostě nešlo. Musíme vzdát Čechům hold, tentokrát byli hodni titulu."

Bykov i přiznal, že mu po utkání telefonoval ruský prezident Medveděv. "Ano, Dmitrij mi telefonoval a blahopřál týmu. Chválil nás a požádal mně, abych tlumočil pozdrav hráčům. Pro všechny je stříbro zklamáním, to se rozumí, ale my jsme za poslední tři roky získali dvě zlata a stříbro, a to je myslím dobrý výsledek," myslí si Vjačeslav Bykov.

Související

Fanoušci na stadionu

Tomu říkáte hokej? Odskočili jste si zabruslit, seřval Lukašenko hráče

Minsk - Běloruský prezident Alexandr Lukašenko ve čtvrtek zkritizoval stav běloruského hokeje. Žádá od reprezentace větší nasazení a lepší výsledky, než předvedla na mistrovství světa. Běloruský tým na ledu podle hlavy státu nepůsobil dojmem, že jde do bitvy, ale že si jen odskočil zabruslit.
Česká hokejová osmnáctka

Osmnáctiletí hokejisté ve finále na USA nestačili. I tak si připisují na své konto historický úspěch

Lappeenranta - Poté, co včera naši junioři dokázali postoupit přes silné Kanaďany výhrou 4:3 po prodloužení do finále, se v neděli podvečer postavili proti dalšímu těžkému soupeři. Tentokrát proti Američanům. Ty museli naši mladíci porazit, aby tak mohli slavit historickou zlatou medaili. Nakonec se ukázalo, že hvězdy a pruhy byly nad naše síly a tak po prohře 5:2 bereme medaile stříbrné. I ty jsou pro náš juniorský hokej obrovský úspěch.

Více souvisejících

Hokej MS18

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

včera

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy