Zlato z biatlonovového sprintu získala Slovenka Kuzminová

Vancouver - Olympijskou vítězkou ve sprintu biatlonistek na 7,5 kilometru se stala Anastasia Kuzminová ze Slovenska. Na druhém místě skončila Němka Magdalena Neunerová a bronz získala Marie Dorinová z Francie, nejlepší Češkou je Magda Rezlerová na devatenáctém místě.

Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová sice jednou zaváhala na úvodní střelbě vleže, ale následně se díky vynikajícímu běhu a bezchybné střelbě vestoje ujala vedení. A i když startovala s nízkým číslem 19, na čele pořadí zůstala až do konce závodu. Na výkon Slovenky nestačila ani Němka Magdalena Neunerová, která chybila jednou při střelbě ve stoje a do cíle dojela se ztrátou 1,5 sekundy na vítězku. Bronz získala překvapivě Marie Dorinová z Francie.

Bezchybnou střelbou a solidním během se prezentovala Magda Rezlerová, která na trať vystartovala jako první z českých reprezentantek. Rezlerová za sebou dokonce nechala mnohé z favoritek. Její výkon však stačil jen na devatenácté místo.

Veronika Vítková střílela také bezchybně a skončila třiadvacátá. Zdeňka Vejnarová a Veronika Zvařičová chybily ve střelbě a skončily ve druhé polovině startovního pole.

Závod pokazila favorizovaná Němka Kati Wilhelmová, která minula tři z deseti terčů. Zklamala i Švédka Anna Olofssonová-Zideková, ta zaostala svým běžeckým výkonem a skončila dvacátá, těsně za Rezlerovou.

ZOH 2010BIATLON

Sprint ženy - 7,5 km:1. Kuzminová (SR) 19:55,6 (1), 2. Neunerová (Něm.) 19:57,1 (1), 3. Dorinová (Fr.) 20:06,5 (0), 4. Bulyginová (Rus.) 20:07,7 (0), 5. Chrustalevová (Kaz.) 20:20,4 (0), 6. Brunetová (Fr.) 20:23,3 (0), 7. Zajcevová (Rus.) 20:23,4 (0), 8. Domračevová (Běl.) 20:27,4 (0), ... 19. REZLEROVÁ 20:51,0 (0), 24. VÍTKOVÁ 21:10,9 (0), 60. VEJNAROVÁ 22:23,8 (2), 71. ZVAŘIČOVÁ (všechny ČR) 22:52,9 (2).

PROFIL VÍTĚZKY:Anastasia Kuzminová se narodila 28. dubna 1984 v ruské Ťjumeni, slovenské občanství získala ale v roce 2008. Jejím manželem a zároveň trenérem je bývalý ruský lyžař Daniel Kuzmin, který má nyní státní příslušnost Izraele. Manželé žili v Banské Bystrici, a když se jim narodil syn Jelisej, požádala Anastasia o slovenské občanství. V ruských podmínkách by totiž nemohla trénovat a přitom se starat o syna. Pro svou novou zemi získala již stříbrnou medaili na mistrovství světa 2009 v závodě s hromadným startem na 12,5 kilometru. Olympijské vítězství je jejím největším úspěchem.

Související

Více souvisejících

olympiáda

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Aktualizováno před 17 minutami

Aktualizováno před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy