Titul nemá bez Rossiho takovou cenu, přiznal lídr šampionátu MotoGp Lorenzo

Silverstone - Španělský motocyklový závodník Jorge Lorenzo přiznal, že pokud letos získá titul mistra světa v třídě MotoGP, bude to mít pro něj menší význam, než kdyby ho vybojoval v souboji se svým zraněným stájovým kolegou z týmu Yamaha Valentinem Rossim. Zprávu přinesl ve středu server Autosportu.

Třiadvacetiletý Lorenzo vyhrál dva poslední závody a dostal se do čela šampionátu už před tím, než si obhájce titulu Rossi v tréninku na Velkou cenu Itálie v Mugellu zlomil nohu. Ačkoli si Lorenzo pospíšil s prohlášením, že by byl tak jako tak Rossiho letos porazil, přiznal, že titul mistra světa nebude mít při absenci italského devítinásobného šampiona menší cenu."Je to škoda pro každého, že tady Valentino není. Vyhrát mistrovství světa je vždycky skvělý pocit, ale bez Valeho to trochu ztrácí na hodnotě," řekl Lorenzo. "Já chci být mistrem světa, až bude Valentino zase na trati. Kdybych mohl postavit vedle sebe na trať všechny legendy motocyklových závodů, určitě bych to udělal," dodal vicemistr světa.Lorenzo vede šampionát s devadesáti body před svým krajanem Danim Pedrosou ze stáje Honda, který má bodů 65, třetí je zatím stále s jedenašedesáti body Rossi. Mistrovství světa pokračuje o víkendu Velkou cenou Velké Británie v Silverstone.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polská policie

Čech se dopustil rasistického útoku v Polsku. Hrozí mu vězení

Český občan skončil v rukou polských policistů kvůli rasistickému útoku na Afričana na nádraží v Katovicích. Muž měl přiznat vinu a zůstává pod dohledem policie do té doby, než bude případ vyřízen. Incident neunikl pozornosti polských celostátních médií. 

před 3 hodinami

SK Slavia Praha, stadion v Edenu

Staněk bude po zranění na Euru chybět Slavii několik měsíců. S ramenem musí na operaci

Brankář reprezentace i pražské Slavie Jindřich Staněk po návratu z fotbalového Eura, na němž Češi nedokázali postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze, podstoupil magnetickou rezonanci ramene, které si vykloubil při závěrečném zápase ve skupině s Tureckem (1:2). Z ní vyšlo najevo, že Staněk bude Pražanům na začátku sezóny chybět, a to hned několik měsíců. Informoval o to klubový web pražské Slavie.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

U Nových Zámků na Slovensku se srazil vlak jedoucí z ČR s autobusem. (27.6.2024) Prohlédněte si galerii

Tragická nehoda autobusu a vlaku na Slovensku: Dopravce se zastal strojvedoucího

Slovenský železniční dopravce ZSSK se zastal strojvedoucího vlaku, který ve čtvrtek smetl autobus u Nových Zámků. Firma vyloučila jeho pochybení, podle mluvčího spolupracuje s vyšetřovacími orgány na objasnění příčin tragické události. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

před 5 hodinami

Pavel Žáček, český novinář, historik, státní úředník a politik, v letech 1989–1991 šéfredaktor časopisu Studentské listy, 1998 první náměstek ředitele Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu, 2001–2003 člen Rady České televize, 2007–2010 zmocněnec vlády ČR, zakladatel a první ředitel ÚSTR a Archivu bezpečnostních složek, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, zvolen jako nestraník za ODS.

Budování vládní politiky paměti je nebezpečná cesta

Pod Úřadem vlády ČR má v brzké době vzniknout Rada vlády pro paměťovou agendu. Dvacetičlenný poradní orgán složený z politiků, veřejně činných osob i odborníků má mimo jiné definovat „koncepční přístup“ k historické paměti v České republice a promlouvat do rozdělování financí na projekty, které mají bránit „hybridnímu a revizionistickému zneužívání historie“. Za touto nekonkrétní, avšak záměrně vyhrocenou frází se skrývá snaha posílit závislost výkladu moderních českých dějin na pohledu aktuálně vládnoucí politické garnitury. V praxi se vytváří nebezpečný nástroj, který se nakonec může obrátit i proti záměrům jeho současných iniciátorů.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Válka ničí úplně všechno. V Gaze není bezpečno v nemocnicích ani školách

Situace v Pásmu Gazy je naprosto tragická na všech úrovních. Ohrožené jsou nemocnice, životy civilních obyvatel i humanitární koridory. Reálně není možné najít oblast života, kde by v Gaze nehrozila vážná újma na zdraví nebo smrt. Vysídlena je většina obyvatel, kteří často ani nemají kam utéct. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy