MotoGP: První tréninky v Jerezu vyšly Španělům. Češi se trápí

Jerez - První a druhý trénink ve španělském Jerezu nejlépe zvládli jezdci ze Španělska. Karel Abraham se trápí s bolavým ramenem, Lukáš Pešek s motorkou a Jakub Kornfeil z Moto3 s maturitou.

Španělská trať v Jerezu je téměř šitá na míru španělským jezdcům, kterým se dařilo ve všech závodních kubaturách. Výsledkem je první a třetí čas v MotoGP (Lorenzo, Pedrosa), druhý v Moto2 (Rabat) a na stejné pozici zatím skončil i Rins v Moto3.

Na lepší výsledek českých závodníků si musíme počkat přinejmenším do sobotního odpoledne. V pátek se tréninků Moto3 nezúčastnil Jakub Kornfeil, který se potil v obleku při skládání maturitních zkoušek a na trať se dostane v sobotu. Ve třídě MotoGP nás zajímaly časy Abrahama a Peška.

Karel Abraham stále laboruje se zraněným ramenem a podle svých slov nedokáže zajet stabilní časy po dobu delší než čtyři kola. Zatím skončil na 22. pozici a je otázkou, zda se dostane do hlavního závodu. Zraněné rameno, sešroubovaná klíční kost ale zejména pooperační jizva mu nedovolí delší jízdu bez ohledu na to, zda jede s injekcí proti bolesti nebo bez ní. Na konci testovacího pole skončil Lukáš Pešek, kterému se nepodařilo přinutit svůj motocykl k vyššímu výkonu a lepším časům.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP Karel Abraham

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy