VIDEO: Poražený Chisora řádil! Porval se na tiskovce, byl zadržen policií

Mnichov - Na tiskové konferenci po skončení souboje o titul mistra světa organizace WBC mezi Vitalijem Kličkem a Dereckem Chisorou došlo k ošklivě vyhlížející potyčce mezi Chisorou a jeho krajanem Davidem Hayem. Zatímco oba boxeři vyvázli bez újmy, Hayeho manažer Adam Booth utrpěl krvavé šrámy v obličeji.

K incidentu došlo krátce poté, co Ukrajinec Vitalij Kličko obhájil v sobotu proti Chisorovi po dvanáctikolové bitvě titul mistra světa organizace WBC. Haye byl na utkání přítomen jako spolukomentátor a následně šel navštívit také tiskovou konferenci. Zde musel čelit narážkám ze strany Kličkova manažera Bernda Boenteho, že už nemá na to, aby se mohl s jeho svěřencem poměřit v rovnocenném souboji. "V porovnání s Davidem Hayem, Dereck Chisora našel odvahu a postavil se Vitalijovi," podotkl Boente. "Přece byste nechtěli bojovat s Davidem Hayem?" jízlivě opáčil Haye.

Haye přišel o titul mistra světa WBA s Kličkovým bratrem Vladimirem loni v červenci a od té doby se v ringu během profesionálního zápasu nepředstavil. "Týden vám na stole ležela nabídka. Vy jste ji ovšem odmítl. Už na to nemáte, jste úplně mimo. Mimo, mimo, mimo," rýpal Boente. "Chisora ukázal srdce, ale vy jen palec," narážel na zranění Hayeho, který po porážce s Vladimirem Kličkem tvrdil, že má zlomený palec na noze.

Následně se Haye dostal do konfliktu s Chisorou, který se zvedl při tiskové konferenci od stolu a šel si to s krajanem do sálu vyřídit. Padala ostrá slova i rány. Nicméně z jejich vzájemné šarvátky vyvázl nejhůře Hayeho manažer Booth, který utrpěl četná poranění obličeje. "Jsem zklamaný, kam až toto všechno došlo. Box má být férový a tohle je zdrcující. Není možné, aby na tiskové konferenci dominovaly zakrvácené tváře manažerů," uvedl Vitalij Kličko, který během pátečního vážení inkasoval od Chisory nečekaný úder do tváře.

Dereck Chisora se následně vydal na cestu domů, i když jej chtěla během neděle vyslechnout policie. Na letišti byl proto zadržen. Chisora by měl policii vysvětlit své chování na tiskové konferenci, kdy kromě rozdaných úderů vyhrožoval opakovaně svému krajanovi, že jej zastřelí. Oba muže musela od sebe oddělit na tiskové konferenci až ochranka.

"Policie zahájila jejich vyšetřování," prohlásil v neděli mluvčí bavorské policie Gottfried Schlicht. "Po konzultaci s odpovědnými lidmi byl pan Chisora ​​zatčen krátce před odletem přímo na letišti. Policie jej nyní vyslechne," dodal Schlicht.

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.

Více souvisejících

Box

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Británií hýbe lékařský skandál. Desetitisíce lidí se nakazily krví infikovanou HIV a žloutenkou

Více než 30.000 lidí se od 70. do 90. let nakazilo viry jako HIV a hepatitida po transfuzi krve ve Spojeném království. Uvádí to zpráva zveřejněná v pondělí, podle které se velké části případů nákazy dalo předejít, píše agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy