Šafářovou trápí střevní potíže. Jak to bude se čtyřhrou?

Rio de Janeiro - V neděli se ještě radovala společně se svou deblovou parťačkou pro právě probíhající Letní olympijské hry v brazilském Riu de Janeiro Barborou Strýcovou ze senzačního postupu přes sestry Williamsovými, v pondělí už brněnské rodačce Lucie Šafářové už příliš do zpěvu není. Právě v pondělí totiž nastoupila ke svému duelu 2. kola ženské dvouhry, kde narazila na Belgičanku Kirsten Flipkensovou. První set s ní prohrála 2:6, k dalšímu setu už nedošlo, neboť zápas vzdala kvůli zdravotním potížím. Později vyšlo ze slov trenéra Petra Pály najevo, že jde konkrétně o potíže střevní.

Vedoucí české tenisové výpravy Petr Pála konkrétně v pondělí večer novinářům uvedl: „Lucka má střevní potíže. Nebyla v ideálním stavu už před prvním zápasem, který ale ještě i přes velkou únavu zvládla. V neděli šla na čtyřhru proti sestrám Williamsovým bez rozehrávky, jenže při deblu nemusí tolik běhat. V noci před zápasem druhého kola singlu byla ještě v půl sedmé ráno vzhůru, až pak na chvilku usnula. Ale šla to prostě zkusit."

„Je to velká smůla, protože její šance na postup byly velice slušné. Nikdo netuší, jestli jsou problémy z jídla. Už je dva dny v péči lékařů, ale nic nezabírá. Je mi Lucky líto, protože hrála výborně. Nicméně pro zápas druhého kola čtyřhry snad bude připravená. Moc chce hrát," doufá Pála, jenž mimochodem pro případnou nominaci do smíšené čtyřhry nahlásil duo Lucie Hradecká a Radek Štěpánek, v další pokračování české dvojice Strýcová, Šafářová v olympijském turnaji, který pro ni začal velice dobře.

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.
XXXI. letní olympijské hry 2016 v Riu

Olympiáda byla podplacená. Bývalý guvernér přiznal korupci

Bývalý guvernér státu Rio de Janeiro Sérgio Cabral u soudu přiznal, že si kupoval hlasy členů Mezinárodního olympijského výboru před volbou dějiště her v roce 2016. Úplatky v celkové výši dva miliony dolarů podle něj byly pro devět členů MOV, mimo jiné pro legendárního ukrajinského tyčkaře Sergeje Bubku a ruského plavce Alexandera Popova. Oba obvinění odmítli a budou se bránit právní cestou.

Více souvisejících

Olympijské hry 2016 Lucie Šafářová tenis

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí naznačuje, že současný trend bude pokračovat

Trend teplého počasí bude pokračovat i dnes, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima překročí dvacítku, místy ale očekávají meteorologové nižší teploty.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy