Průšvih roku: Nový iPhone 6 Plus se ohýbá a nejde o funkci

New York - Nový iPhone 6 Plus se dá ohýbat. Tato zpráva obletěla svět poté, co se Apple chlubí rekordními prodeji. S informací přišla agentura Reuters.

Zdroj: YouTube

Nejnovější chytrý telefon iPhone 6 Plus od amerického Applu se při nošení v zadní kapse může ohýbat. S odvoláním na nepotvrzené zprávy kolujících na internetu to dnes napsala agentura Reuters. Výrobce telefonů se k tomu zatím nevyjádřil. Apple ale dnes oznámil, že přestal poskytovat aktualizaci svého nejnovějšího operačního systému poté, co se objevily zprávy o problémech u telefonů s nahranou nejnovější verzí.Telefon iPhone 6 Plus je větší ze dvou nových modelů chytrých mobilů, které Apple představil tento měsíc a v některých zemích již uvedl do prodeje. Zprávy o údajném ohýbání těchto telefonů s hliníkovým pláštěm se poprvé objevily v pořadu Unbox Therapy, který na webu YouTube hodnotí nové přístroje.Podle společnosti Brandwatch, která analyzuje data ze sociálních médií, v předchozích dnech až do pondělí na sociální síti Twitter o údajném ohýbání telefonu psalo jen málo lidí. Po zveřejnění videa, které mělo k dnešnímu poledni přes šest milionů shlédnutí, se počet zmínek o prohýbání telefonu zvýšil na 75.000.Společnost SquareTrade, která poskytuje záruky uživatelům iPhonů, uvedla, že připravuje další testy nových přístrojů. Firma telefony kvůli ohebnosti zatím netestovala, "protože jsme až do tohoto týdne nikdy neviděli tak tenký telefon, aby to mohl být potenciální problém", sdělil podle Reuters její mluvčí.Apple se k věci zatím nevyjádřil. Firma ale uvedla, že stáhla aktualizaci svého nejnovějšího operačního systému iOS 8.0.1 poté, co se objevily stížnosti, že narušuje možnost volání. Podle některých zpráv tato aktualizace překáží i technologii, která umožňuje odblokování telefonu pomocí otisku prstu.Apple zveřejnil verzi iOS 8.0.1 dnes ráno. Uživatelům prý hodlá další informace sdělit, jak nejrychleji to půjde.

Související

Lenovo Sisley, velice podobny iPhonu 6

Nový iPhone? Lenovo udělalo věrnou kopii

San Francisco – Kopírování Apple iPhonu je celkem normální u čínských výrobců, kteří se zaměřují na lokální trh. U velkých firem, které se snaží prosadit na západním trhu, to ale není tak časté. Jeden z největších výrobců PC a mobilů Lenovo, oznámil nový model S90 Sisley, který vypadá stejně jako oblíbený iPhone 6, a to včetně produktových fotografií.
Ilustrační foto

iPhone 6 od firmy Apple je konečně v Česku

Praha - V České republice se dnes o půlnoci začaly ve vybraných prodejnách prodávat chytré telefony iPhone 6 a 6 Plus od firmy Apple. Všechny značkové prodejny operátorů, autorizovaní prodejci Apple a velké řetězce s elektronikou by telefony měly nabízet od dnešního rána.

Více souvisejících

iPhone 6 Plus apple

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 5 minutami

před 18 minutami

před 55 minutami

Robert Fico

Fico se má podle Kaliňáka vrátit do práce už za několik dní

Ze Slovenska ve středu přišly nové zprávy o aktuálním zdravotním stavu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Rehabilitace politika totiž pokračuje. Podle ministra obrany a stranického kolegy Roberta Kaliňáka stále platí předpoklad, že se Fico vrátí do práce na přelomu června a července. 

Aktualizováno před 1 hodinou

Evan Gershkovich

V Rusku začal soud s americkým novinářem Gershkovichem. Hrozí mu 20 let vězení

Vyšetřování prokázalo, že americký novinář Evan Gershkovich sbíral tajné informace o ruské společnosti působící v obranném průmyslu pro americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), uvedl ve středu první den procesu s vězněným novinářem ruský prokurátor. Podle amerického velvyslanectví v Rusku však nebyly předloženy žádné důkazy o údajné špionáži, uvedla agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

Petr Pavel přivítal na Pražském hradě slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. (26.6.2024) Prohlédněte si galerii

Pellegrini v Praze. Nový slovenský prezident je na první zahraniční cestě

Do Prahy ve středu dorazil nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini, na Pražském hradě jej dopoledne přijal český protějšek Petr Pavel. Pro Pellegriniho jde o první zahraniční návštěvu ve funkci hlavy státu. Prezidenti se shodli, že na obnovení mezivládních jednání ještě nenastal čas. Oba ale vyjádřili naději, že k tomu časem dojde. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Bouřka, ilustrační foto.

Počasí: V Česku dnes opět hrozí silné bouřky

V Česku ve středu po několika dnech opět udeří bouřky. Podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nich může na Moravě a ve Slezsku spadnout až 50 milimetrů srážek. Hrozí také krupobití. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

USA a Rusko se po více než roce opět spojily. Hovořily o Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin a jeho ruský protějšek Andrej Belousov v úterý telefonicky jednali o situaci na Ukrajině, jak informovalo ruské ministerstvo obrany podle serveru CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy