Nové informace o 11. září 2011. Úřady prý mohly útokům zabránit

Washington - Nejméně tři svědci si povšimli teroristů, kteří stáli za únosy letadel 11. září. Několik měsíců před ničivými útoky byli spatřeni, jak se podezřele chovají u bezpečnostní kontroly na Bostonském letišti Logan. Upozornění na potenciální hrozbu však bylo ignorováno. Informuje server news.com.au.

Čtyři měsíce předtím, než Muhammad Atta narazil s letadlem do jedné z věží Světového obchodního centra v New Yorku, byl vyhodnocen jako podezřelá osoba jedním z pracovníků společnosti American Airlines. Ačkoliv na něj upozornil bezpečnostní složky, ty se Attou odmítly zabývat a nepovažovaly ho za hrozbu.

Jsem přesvědčen, že pokud by byla podniknuta akce poté, co byl Atta spatřen, útoky z 11. září, minimálně provedené letadlem startujícím z Loganu, mohly být odvráceny," tvrdí Brian Sullivan, bývalý zvláštní agent Federálního úřadu pro letectví, který v té době upozorňoval na trhliny v bezpečnostních procedurách na letišti.

Na podezřelé chování dvou mužů u bezpečnostní kontroly 11. května 2001, přičemž jeden z nich byl atentátník Atta, upozorňovali nejméně tři zaměstnanci bostonského letiště. Záznamy bezpečnostních kamer navíc ukázali, že Egypťan si po 45 minut neustále fotografoval kontrolní stanoviště, zatímco jeho komplic hlasitě arabsky vyřvával do telefonu, aby odpoutal pozornost.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) 11. září 2001

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vlak tam neměl co dělat, naznačil ministr příčinu tragické nehody u Nových Zámků

Tragickou čtvrteční srážku vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku pravděpodobně způsobilo selhání lidského faktoru. Vlak podle předběžných informací jel po koleji, která měla být po předchozích vydatných deštích mimo provoz. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy