Počet mrtvých z Las Vegas stoupnul na 59, další bojují o život

Las Vegas (USA) - Bilance obětí nedělního masakru v Las Vegas se zvýšila na 59 mrtvých a 527 zraněných, dalších 45 lidí je podle zdravotníků v nemocnicích v kritickém stavu.

Čtyřiašedesátiletý vrah Stephen Paddock měl u sebe v hotelovém pokoji více než deset zbraní. V domě v seniorské komunitě ve městě Mesquite, kde v posledních měsících žil, policisté objevili dalších 19 zbraní. Motivy jeho činu vyšetřovatelé stále neznají.

Střelcův bratr médiím řekl, že Paddock byl milionářem, který jmění vydělal investicemi do nemovitostí a vášnivě se věnoval hazardním hrám. Násilné sklony neprojevoval a o politiku či náboženství se nezajímal. Policisté se nedomnívají, že by šlo o čin spjatý s teroristickou organizací Islámský stát, která se k útoku přihlásila.

Paddock měl při sobě dvě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou zajišťující rychlejší střelbu, uvedla agentura AP. Na rozdíl od poloautomatické zbraně s ní není nutné pro každý výstřel mačkat spoušť, kterou lze pouze držet a vystřelit i více než 400 nábojů za minutu. Zbraň vybavená tímto zařízením technicky zůstává poloautomatickou, a tudíž legální.

Prezident Donald Trump dnes odmítl útok v Las Vegas označit za teroristický. Střelce označil za chorého a vyšinutého muže. Připustil, že časem nastane debata o zákonech regulujících držení střelných zbraní. V Kongresu se ale připravuje zákon, který má naopak omezení prodeje či držení zbraní zmírnit.

Sdílejte článek

Související

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Oběti masakru v Las Vegas se dohodly na vyrovnání za stamiliardy dolarů

Přeživší a příbuzní 58 obětí masakru v Las Vegas z roku 2007 se dohodli s firmou MGM Resorts provozující hotel, z něhož se střílelo, na finančním vypořádání v celkovém objemu nejméně 735 milionů dolarů (téměř 17,2 miliardy korun). Podle agentury Reuters to dnes uvedly právnická firma zastupující oběti i společnost MGM Resorts International.

Více souvisejících

střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 35 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy