Mexický narkobaron Guzmán a jeho žena připravují vlastní módní značku El Chapo

Mexický narkobaron Joaquín Guzmán si krátí dobu v newyorském vězení přípravou módního projektu, které chce rozjet se svou manželkou. Oznámil to dnes list New York Daily News. Bývalý šéf mocného drogového kartelu Sinaloa má v červnu vyslechnout rozsudek za rozsáhlé pašování drog, do té doby chce do módního světa uvést svou vlastní značku. Její jméno bude identické s jeho zločineckou přezdívkou - El Chapo (Prcek).

Jednašedesátiletý odsouzenec a jeho devětadvacetiletá manželka, bývalá královna krásy Emma Coronelová, chtějí své modely nabízet na trhu v USA a Mexiku. "Je to nápad, který jsme s Joaquínem zvažovali už dlouho. Mluvili jsme o tom ještě předtím, než ho dopravili do USA," řekla newyorskému listu narkobaronova manželka. Práva užívat jeho jméno jako obchodní značku byla uložena do společnosti nazvané El Chapo Guzmán.

K podnikání Mexičan potřebuje speciální souhlas soudu. Z projektu prý sám nebude mít žádné příjmy, veškerý zisk má zajistit živobytí jeho manželky a dcer.

Narkobaron byl v Mexiku už dvakrát uvězněn, ale v obou případech se mu podařilo z přísně střežené věznice uprchnout. V lednu 2017 byl vydán do USA, kde se mu prý nic takového nepodaří. Podle amerických médií na něj čeká vězení zvané Supermax ve státě Colorado. S odkazem na bývalé legendární vězení v Kalifornii se mu přezdívá Alcatraz Skalistých hor.

El Chapovi hrozí doživotí, kromě pašování drog byl usvědčen z členství ve zločinecké organizaci, držení střelných zbraní a praní špinavých peněz. Ani za mřížemi ale vyhlášený zločinec nemusí být ve svém podnikání neúspěšný, napsala agentura AP. Mnoho lidí v USA i v Mexiku prý jeho zločinecká image přitahuje.

Související

Manuel López Obrador

Mexický prezident Obrador podal ruku matce narkobarona Prcka, video vyvolalo senzaci

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador vzbudil mezi svými krajany senzaci obyčejným potřesením rukou. Gestem totiž pozdravil matku známého narkobarona Joaquína Guzmána, přezdívaného El Chapo (prcek). Prezident dnes víkendové setkání obhajoval, 92letá žena si podle něj i navzdory aktivitám svého syna zaslouží respekt, píše deník El Universal.

Více souvisejících

Joaquín Guzmán (drogový magnát) Emma Coronela Mexiko

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy