Guru Jára léčil znásilněním, chytili ho na Filipínách

Butuan (Filipíny) - Na Filipínách byl zatčen Jaroslav Dobeš, zakladatel esoterické školy Poetrie známý jako "guru Jára", kterého soud ve Zlíně loni odsoudil na deset let za znásilnění. Informoval o tom dnes filipínský list The Standard News. Podle filipínského listu Manila Standard byl Guru Jára zatčen před třemi dny ve městě Dapa na ostrově Siargao, kam si pro přišli policisté a pracovníci imigračního úřadu.

Dobeš a jeho blízká spolupracovnice, čtyřicetiletá Barbora Plášková, byli souzeni v nepřítomnosti, protože oba uprchli do ciziny. Pláškové soud vyměřil 9,5 roku vězení za znásilňování studentek školy. Oběma hrozilo až dvanáctileté vězení.

Dobeš podle obyvatel ostrova Siargao pravidelně přilétal na Filipíny, a zase je opouštěl, od roku 2005, přestože v tomto roce byl vydán příkaz k jeho deportaci ze země.

Dobeš podle obžaloby ženy a dívky na různých seminářích takzvaně "odháčkovával". Tvrdil, že všemožné problémy žen jsou způsobeny háčky, které v nich zanechali dřívější sexuální partneři a které jim prý znemožňovaly žít plnohodnotný život. "Guru Jára" pak tyto takzvané háčky sexuálním aktem údajně uvolňoval.

Klientky školy však o této metodě nic nevěděly, většinou jim byla nabídnuta na konci i vícedenních seminářů, aniž věděly, jak metoda probíhá. Některé se bránily, většina z nich však po úvodním dechovém cvičení nebyla schopná ovládat své tělo a reagovat.

Související

Guru Jára Původní zpráva

„Odháčkovaných“ žen bylo několik set, tvrdí spolupracovnice Guru Járy. Popsala, jak činy probíhaly

Blízká spolupracovnice Jaroslava Dobeše odsouzeného za několik znásilnění Barbora Plíšková byla vyhoštěna z Filipín. Nyní je v českém vězení. Vzhledem k novému vývoji v případu EuroZprávy.cz zveřejňují více tvrzení, které nám při telefonickém hovoru poskytla léčitelka a spolupracovnice „Guru Járy“ Dagmar Světlovská. Popsala v něm například průběh „odháčkování“. Proběhnout mělo u stovek žen. 

Více souvisejících

Jaroslav Dobeš (guru Jára)

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy