Vévodkyně Kate si vyzkoušela stíhačku, hned vymyslela manévr. Novináři zírali...

Brisbane - Manželka britského prince Williama si dnes v rámci pestrého programu během návštěvy Austrálie vyzkoušela posez v kokpitu bojové stíhačky F/A-18. Během zastávky na vojenské letecké základně poblíž Brisbane vévodkyně Kate navíc opět zaujala volbou oblečení - australská média si její bílé šaty s motivem modrých vlčích máků vyložila jako symbolický hold válečným veteránům.

Na základně RAAF v Amberley se pár nejdříve setkal s rodinami vojáků a pak si za doprovodu velitelů prohlédl tamní armádní letku. Kokpit stíhačky Super Hornet si nejdříve vyzkoušel princ William a vyzval svou ženu, aby se posadila za něj na sedadlo druhého pilota.

Kate ale trvala na tom, že se posadí dopředu, a fotografové pak napjatě čekali, jak si vévodkyně s nasedáním do letadla v krátké sukni a vysokých podpatcích poradí.

"Vědoma si toho, že na ni míří objektivy fotografů, vymyslela vévodkyně manévr o třech krocích, aby si byla jistá, že ukáže co nejmenší část holé nohy," napsal deník The Daily Telegraph. Nakonec uspěla a mohla by prý napsat příručku etikety na téma, jak by měla žena nasedat do stíhačky jako pravá dáma.

Zdroj: YouTube

S Williamem se Kate seznámila na skotské univerzitě St. Andrews, kde oba studovali obor historie (William později změnil obor na geogragii). Údajně na něho poprvé zapůsobila při charitativní přehlídce v roce 2001, kde na sobě měla jen legendární černé, krajkované, průsvitné šaty.

Po skoro pěti letech chození se William a Kate rozešli. Ale po prožití pár měsíců odděleně se k sobě opět vrátili. V červnu 2007 se spolu s Williamem a Harrym účastnila koncertu desetiletého výročí úmrtí princezny Diany.

U příležitosti svatby se princ William stal vévodou z Cambridge, hrabětem ze Strathearnu a baronem Carrickfergus a v souladu se zvyklostmi Kate přejala jeho jméno. Oficiálně je celým titulem označována jako Her Royal Highness Princess William Arthur Philip Louis, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn, Baroness Carrickfergus, Master of Arts (Její královská výsost princezna William Arthur Philip Louis, vévodkyně z Cambridge, hraběnka ze Strathearnu, baronka z Carrickfergusu, magistra umění).

Související

Více souvisejících

Vévodkyně Kate Austrálie

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 50 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy