Po atentátu v Istanbulu zůstává ve vazbě 16 Syřanů, o Rusech se teprve rozhodne

Ankara - 16 syrských občanů, kteří byli zadrženi po sebevražedném bombovém útoku v Istanbulu z tohoto týdne, zůstává ve vazbě. Není jasné, kdy předstoupí před soud tři Rusové, kteří byli v rámci vyšetřování také zadrženi.

Při úterním atentátu zahynulo deset německých turistů. Soud dnes vyslechl předběžné obvinění Syřanů a vyhověl žádosti státního zástupce poslat podezřelé zpět do vazby, kde mají zůstat až do procesu.

Zdroj: YouTube

Podezřelí jsou obviněni z napojení na takzvaný Islámský stát.

Podle tureckých úřadů atentát na náměstí Sultanahmet u hojně navštěvovaných památek spáchal Syřan narozený v Saúdské Arábii. Při útoku bylo také zraněno 15 lidí.

Související

Lidé na istanbulské ulici Istiklal, ilustrační fotografie.

V Turecku začal soud s údajnými pachateli útoku v Istanbulu

V Turecku dnes začal soud s údajnými pachateli loňského smrtícího bombového útoku v centru Istanbulu. Obviněno z podílu na něm je celkem 36 lidí. Prokuratura má za to, že za útok jsou zodpovědné syrské kurdské milice YPG a Strana kurdských pracujících PKK. Obě organizace to však odmítají. 

Více souvisejících

Teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy