Druhý atentát v Turecku za 24 hodin: Sedm mrtvých po útoku na vojenský konvoj

Ankara - Zdá se, že středeční výbuch před kasárnami v turecké Ankaře byl jen začátek. Ve čtvrtek ráno totiž další atentát zasáhl vojenský konvoj na jihu země poblíž města Diyarbakir. Zemřelo sedm příslušníků tureckých bezpečnostních sil.

Exploze dnes zasáhla armádní konvoj na dálnici spojující Diyarbakir, který je největším městem na jihovýchodě Turecka, s okresem Lice. Televizní stanice Habertürk sdělila, že konvoj se stal terčem útoku provedeného s pomocí podomácku vyrobené výbušniny.

Středeční atentát v Ankaře byl namířený proti koloně vojenských autobusů. Vozidlo s bombou explodovalo poblíž sídla generálního štábu armády, parlamentu a vládních budov.

V souvislosti se středečním útokem bylo zatím zatčeno devět lidí, hlavním pachatelem má být čtyřiadvacetiletý syrský Kurd. Turečtí vládní představitelé slibují strůjcům všech útoků tvrdé tresty.

Související

Lidé na istanbulské ulici Istiklal, ilustrační fotografie.

V Turecku začal soud s údajnými pachateli útoku v Istanbulu

V Turecku dnes začal soud s údajnými pachateli loňského smrtícího bombového útoku v centru Istanbulu. Obviněno z podílu na něm je celkem 36 lidí. Prokuratura má za to, že za útok jsou zodpovědné syrské kurdské milice YPG a Strana kurdských pracujících PKK. Obě organizace to však odmítají. 

Více souvisejících

Teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy