Děsivé detaily vraždy: Údajná oběť rappera Rockyho dostala lahví, pak ji zkopali

Muž, který byl ve Stockholmu údajně napaden skupinou tří mužů včetně amerického rappera A$AP Rockyho, utržil ránu lahví a byl zkopán, když byl na zemi. Uvedli to švédští vyšetřovatelé v soudních dokumentech, k nimž dnes získala přístup agentura AP.

Pět set stránek soudních dokumentů rovněž obsahuje tvrzení, že právě Rocky napadeného muže stáhl k zemi.

Rapper a další dva muži "svévolně, společně a ve shodě" napadli 30. června Mustafu Jafariho, uvádí se ve spisu obžaloby.

Třicetiletý A$AP Rocky, jehož skutečné jméno je Rakim Mayers, tvrdí, že jednal v sebeobraně. Od 3. července je však tento hudebník ve švédské vazbě a čelí od čtvrtka obviněním, která by mu mohla vynést až dvouleté vězení.

Do případu se minulý týden osobně vložil americký prezident Donald Trump, který vyzval k propuštění hudebníka a zaručil se za jeho případnou kauci. Kritizoval také švédského premiéra Stefana Löfvena, který měl podle Trumpa rapperovo propuštění zajistit. Löfven ale americkému prezidentovi vzkázal, že do Mayersova případu nemůže ani nebude zasahovat.

Jafariho právník Magnus Strömberg tvrdí, že rvačka začala, když jeden z rapperových bodyguardů oběť "chytil za krk a vlekl pryč". Jafari podle právníka bitku nevyprovokoval a situace pro něj byla velmi stresující. "Nebyl vůbec žádný důvod k použití takového násilí," řekl Strömberg.

Související

rapper A$AP Rocky

Vyšetřování Trumpa v Kongresu baví. Řešil se i rapper A$AP Rocky

Jedním z témat dnešního veřejného slyšení v Kongresu k vyšetřování prezidenta Donalda Trumpa se podobně jako ve středu stal americký rapper A$AP Rocky, který se letos ve Švédsku dostal do problémů kvůli bitce. Politický rada velvyslanectví USA v Kyjevě David Holmes dnes uvedl, že americký velvyslanec při Evropské unii Gordon Sondland telefonicky radil Trumpovi, jak kauzy černošského hudebníka využít.
rapper A$AP Rocky

Americký rapper A$AP je vinen, švédský soud ho potrestal za rvačku

Švédský soud dnes uložil americkému rapperovi A$AP Rockymu podmíněný trest za napadení devatenáctiletého Mustafy Jafariho, na kterého hudebník v červenci zaútočil společně s dvěma společníky před jednou stockholmskou restaurací. Oba další útočníci dostali také podmínku.

Více souvisejících

rapper A$AP Rocky

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 9 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy