Šéf Nočních vlků má problémy s policií

Moskva - Vůdce ruských motorkářů z klubu Noční vlci Alexandr "Chirurg" Zaldostanov má problémy s dopravní policií po udání, že v rozporu s předpisy nenosí během jízdy přilbu.

Oznámil to dnes moskevský rozhlas. Zaldostanov, který nedostal schengenské vízum a nemohl se proto zapojit do kontroverzní výpravy Nočních vlků z Moskvy do Berlína, se účastní se svými kolegy oslav vítězství ve druhé světové válce v uralském Jekatěrinburgu.

Na svém stroji jezdí "Chirurg" většinou prostovlasý, případně s šátkem uvázaným na hlavě, v čepici nebo s čelenkou. Na internetu jsou dokonce k vidění snímky, na nichž se Zaldostanov projíždí s prezidentem Vladimirem Putinem, který se k Nočním vlkům hlásí. Přilbu nemá ani jeden.

Ruská policie si zjevně s problémem neví rady a proti motorkářům nijak nezasahuje. Vzbouřil se ale jistý Maxim Jedryšov, šéf jekatěrinburské odbočky Ruské automobilové federace. O Zaldostanovově prohřešku sepsal stížnost, kterou se nyní policie musí zabývat.

Související

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci

Bosna zakázala vstup šéfovi ruských Nočních vlků

Sarajevo - Bosna zakázala vstup na své území šéfovi Nočních vlků Alexandru Zaldostanovovi. Ruský motorkářský klub, známý blízkými vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, se chystá v neděli v Srbsku zahájit svou devítidenní cestu Balkánem.
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci

Rusko na Noční vlky kašle. Kreml jim nedal ani korunu

Moskva - Bez překvapení se letos neobešlo udělování prezidentských grantů v Rusku, kde Kreml každoročně rozdává stamiliony rublů spřízněným nevládním organizacím, dobročinným spolkům a kulturním institucím.

Více souvisejících

konvoj "Nočních vlků"

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Počasí o víkendu: Meteorologové očekávají typické jaro

Česko si užilo den volna uprostřed týdne, po kterém přicházejí dva pracovní dny. Víkend pak přinese typické jarní počasí s teplotami kolem dvacítky, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy