Adam Vojtěch (ANO)

Adam Vojtěch (ANO)

Vláda dala zelenou očkování proti covidu u zubařů a lékárníků

Vláda v demisi dnes schválila změnu zákona o ochraně veřejného zdraví, která by měla umožnit očkování proti covidu-19 v ordinacích zubních lékařů nebo lékárnách. Schválit ji musí Parlament, vláda bude považovat projednání ve zrychleném režimu. Po jednání vlády to novinářům řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
Novavax, dříve Praha Vaccines, v Jevanech u Prahy

Česko čeká na schválení vakcíny od Novavaxu, objednáno má 370 tisíc dávek

Česko vyhlíží schválení vakcíny proti covidu-19 od společnosti Novavax, objednáno má 370.000 dávek. Po dnešním jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Očkovací látku americké firmy nyní posuzuje Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA). Pokud bude vakcína schválena, dodávku Vojtěch očekává v lednu.
Očkování proti koronaviru, ilustrační fotografie.

Vyhláška o povinném očkování se objeví ve Sbírce zákonů do konce týdne

Vyhláška o povinném očkování proti covidu-19 pro vybrané profese a lidi nad 60 let vyjde ve Sbírce zákonů do konce týdne. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Povinnost být očkován by měla pro tyto skupiny platit od 1. března 2022. Vyhlášku vydává ministerstvo, vláda ji schvalovat nemusí.
Adam Vojtěch (ANO)

Vláda zatím s opatřeními počká, oznámil Vojtěch

Vláda v demisi chce podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) s dalšími opatřeními vyčkat na vývoj epidemie covidu-19. Data z tohoto týdne podle něj ukážou, zda pokles bude dál pokračovat, nebo hrozí v počtu případů stagnace a takzvaná stolová hora, kdy bude počet nákaz delší dobu zhruba stejný. Pokles množství hospitalizovaných čeká kolem Vánoc. Řekl to dnes na tiskové konferenci po jednání vlády.
Adam Vojtěch (ANO)

Vojtěch představí protiepidemická doporučení k Vánocům, radí i ohledně Mikuláše

Ministerstvo zdravotnictví chystá protiepidemická doporučení k vánočním svátkům. Na on-line tiskové konferenci to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Zkušenost z loňských Vánoc podle něj ukázala, že se po svátcích zvedla další epidemická vlna. Zároveň řekl, že nedoporučuje, aby si o víkendu lidé zvali domů na návštěvy čerta, Mikuláše a anděla, případně, aby měli respirátory.
Očkování proti koronaviru, ilustrační fotografie.

Povinné očkování se bude týkat i mediků a studentů zdravotnických škol

Povinné očkování proti covidu-19 se kromě zdravotníků, zaměstnanců v sociálních službách, vojáků a složek integrovaného záchranného systému bude týkat i strážníků městské policie, dobrovolných hasičů, mediků a studentů zdravotnických škol a dále studentů, kteří se připravují na práci v sociálních službách. Na on-line tiskové konferenci to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
Covid pas, ilustrační foto

Platnost očkovacích certifikátů se od ledna zkrátí na devět měsíců

Platnost očkovacích certifikátů proti covidu se od ledna 2022 zkrátí na devět měsíců. Pro prodloužení platnosti je nutné, aby se lidé nechali očkovat posilující dávkou. Pokud si ji nenechají dát, certifikát jim po devíti měsících přestane platit. Na on-line tiskové konferenci to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
Adam Vojtěch (ANO)

Vojtěch chce nová plošná opatření vyhodnotit za deset až 14 dní

S vyhodnocením výsledků nových plošných opatření proti šíření koronaviru platných od pátku by se mělo počkat deset až 14 dní, řekl dnes ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Trend epidemie podle něj ukáže příští týden.
Adam Vojtěch (ANO)

Česko reaguje na novou mutaci z JAR, omezí vstup z osmi zemí

Od soboty nebudou moci do České republiky vstoupit občané třetích zemí, kteří byli v posledních 14 dnech více než 12 hodin v osmi afrických zemích - Jihoafrické republice, Namibii, Lesothu, Svazijsku, Zimbabwe, Botswaně, Mosambiku, Zambii. Občané ČR a EU a držitelé dlouhodobých pobytů v ČR tak budou moci učinit za přísných epidemiologických podmínek.
Lékaři, ilustrační fotografie.

Lékaři budou mít pracovní povinnost, schválila to vláda

Vláda schválila pracovní povinnost pro zdravotníky ze zařízení, kde se neléčí covid-19. Platí od pátku 26. listopadu. Po dnešním mimořádném jednání vlády to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Předpokládá, že ve většině případů půjde o dobrovolnou pomoc.
Adam Vojtěch (ANO)

Epidemie se bude podle Vojtěcha zhoršovat, kulminaci očekává kolem Vánoc

Epidemie covidu se bude v dalších týdnech zhoršovat, kulminace se očekává kolem Vánoc. Na začátku prosince může být v nemocnicích na jednotkách intenzivní péče v jeden den až 1100 lidí. Po dnešním jednání vlády to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Nyní je v těžkém stavu hospitalizováno asi 850 pacientů.

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 48 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy