Divadlo Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky a kino Scala v Brně se musí vystěhovat

Brněnské Divadlo Bolka Polívky a Univerzitní kino Scala budou nuceny ukončit svou činnost v současných prostorech. Důvodem je zjištění dalších strukturálních nedostatků, které zamezují bezpečnému využívání sálů. Uvedlo to vedení města prostřednictvím tiskové zprávy, kterou obdržel server EuroZprávy.cz. 
Podivné odpoledne doktora Zvonimíra Burkeho

Podivná cesta Podivného odpoledne doktora Zvonimíra Burkeho

RECENZE - Divadlo Bolka Polívky na Biskupském dvoře v objektu Moravského zemského muzea v Brně představilo svou verzi legendární hry Podivné odpoledne doktora Zvonimíra Burkeho. A opravdu jde o zážitek, který by si divadelní fanoušek neměl nechat ujít.
Petr Halberstadt ve hře Mindgame Rozhovor

Děláme divadlo založené na kvalitním scénáři, dobrém hereckém projevu a velkých emocích, řekl pro EZ herec Petr Halberstadt

ROZHOVOR: Během dvou desetiletí v brněnské Mahenově činohře herec Petr Halberstadt ztvárnil řadu rolí. Zahrál si v Maryši, Romeu a Julii, Cyranovi nebo třeba Richardu III.. V roce 2015 se rozhodl s kamarádem Radimem Fialou založit divadelní společnost StageArtCz, kde si k herectví přibral ještě režii. V rozhovoru promluvil o ambicích projektu StageArt, přerodu herce na režiséra, náročnosti zachycení thrilleru na jevišti nebo o životních výzvách, které jej v jeho kariéře čekají.
Šašek a syn (foto: Jiří Salik Sláma)

Dvorní fotograf Divadla Bolka Polívky Jiří Salik Sláma představí to nejlepší, co zachytil na jevišti

Brno - Snímky Jiřího Salika Slámy jsou s Divadlem Bolka Polívky spjaty už 8 let. Vzájemnou symbiózu brněnského fotografa a DBP zmapuje nyní výstava Tváře divadla, která mimo jiné představí fotografie zachycující Bolka a Vladimíra Polívkovi, Chantal Poullain, Arnošta Goldflama, Janu Strykovou, Milana Kňažka, Jitku Ježkovou či Evu Novotnou, a ukáže to nejlepší z jeho práce.
Upoutávka na lednový talk show Tell or Show

Lednová Tell or Show bude (Ne)závislá. V Divadle Bolka Polívky se setkají Michal Horáček a Halka Třešňáková

Brno – Originální divadelní talk show Tell or Show přivítá v lednu muže se srdcem jako kníže Rohan a asistentku Tondy Blaníka. Hosty herce a moderátora Filipa Tellera totiž budou textař a spisovatel Michal Horáček a herečka Halka Třešňáková. Tell or Show, která tentokrát nese podtitul (Ne)závislá, hostí 18. ledna Divadlo Bolka Polívky. Diváci se mohou těšit nejen na atraktivní hosty a zajímavá témata.
Šašek a syn (foto: Jiří Salik Sláma)

Bolek a Vladimír Polívkovi v Londýně s úspěchem uvedli představení Šašek a syn

Inscenace Šašek a syn Divadla Bolka Polívky reprezentovala to nejlepší ze současného českého divadla v Londýně. V SHAW Theatre London ji zhlédlo celkem 800 diváků. Autorský projekt Bolka Polívky, v němž se poprvé setkává na jevišti se synem Vladimírem, vybralo České centrum. Výjezd divadla pomohly finančně zajistit Statutární město Brno, Jihomoravský kraj a Ministerstvo kultury. Pro příští rok plánuje Divadlo Bolka Polívky další dva zahraniční výjezdy do Bruselu a Austrálie nejen s inscenací Šašek a syn, ale i představením Letem sokolím v podání Michala Chovance a Ondřeje Klíče.
Divadlo Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky se připojuje k Noci divadel: V sobotu 17. listopadu zve diváky na grotesky, pohádky a čtení k polívce

Divadlo Bolka Polívky v Brně se v sobotu 17. listopadu stane součástí jednoho z největších divadelních svátků v Evropě, tradiční Noci divadel. V 16.00, 17.00, 18.00 a 19.00 se v sále rozjedou projekce pásem grotesek s Charlie Chaplinem, Busterem Keatonem, Maxem Linderem, Laurelem, Hardym a dalšími velikány němého filmu s živým klavírním doprovodem.
Milan Kňažko v inscenaci Shylock v Divadle Na Jezerce (foto: I. Kahun)

Divadlo Bolka Polívky a jeho 26. sezona? Tohle vás čeká

Brno - Divadlo Bolka Polívky zahájilo letos v září svou v pořadí již 26. sezonu, v níž uvede kromě spousty novinek také premiéry tří nových inscenací. Další ze svých autorských projektů, zatím s pracovním názvem Klíště, připravuje do druhé poloviny sezony principál divadla Bolek Polívka. Dalšími premiérami se stanou ve spolupráci se společností StageArtCZ inscenace Horská dráha, ve které se setkají Milan Kňažko s Evou Novotnou, a autorská klaunerie Palo Seriše.
Den klaunů 2017

Divadelní prázdniny? Kdepak, 3. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky začíná už dnes

Brno - Zpříjemnit si letní večery kulturou mohou od 22. července do 5. srpna návštěvníci Letní scény Divadla Bolka Polívky v Brně. V atraktivním prostředí nádvoří Staré radnice ožijí dojemné i bláznivé příběhy v podání známých hereckých osobností. Bolek Polívka v představení Šašek a syn započne převýchovu svého syna Vladimíra v šaška, v autorské hře DNA se střetne se svou dcerou Annou.
Upoutávka na festival před divadlem Bolka Polívky

Brněnský seriálový festival skončil. O osudech seriálů rozhodla profesionální porota

Brno - V sobotu 5. května skončil festival zaměřený na seriálovou televizní tvorbu. V Brně, kde se tato událost odehrávala se sešli producenti z Česka, Rumunska, Německa, Polska a dalších evropských států. Tvůrci měli možnost představit publiku svoje práce, z nichž většina měla v Česku premiérové promítaní. O tom, které seriály by mohly nejvíc zaujmout diváky rozhodovala porota. Některé z představených novinek rozhodně stojí za zhlédnutí.

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 43 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy