Blatný nebere jako útok Zemanova slova, že je vyhořelý

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nebere jako útok slova prezidenta Miloše Zemana, že na něm pozoruje syndrom vyhoření. Novinářům to řekl po dnešním zasedání vlády. Ministr si myslí, že o něm Zeman celkově ve víkendovém rozhovoru pro CNN Prima News mluvil "docela pěkně". Dodal, že ke spekulacím o svém odvolání se nepotřebuje vyjadřovat.

Zeman o víkendu řekl, že je mu Blatného líto. "Nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený," odpověděl prezident na dotaz, zda by měl Blatný skončit. Dodal však, že změna ve vládě je v kompetenci premiéra Andreje Babiše (ANO).

Blatný řekl, že Zemanova vyjádření nechápal jako útok. "Naopak si myslím, že o mně pan prezident mluvil docela pěkně a k dalším spekulacím se nepotřebuji vyjadřovat," uvedl.

Babiš o víkendu řekl, že výměna Blatného aktuálně není na stole. Poznamenal v té souvislosti, že ministr možná nemá v okolí dost dobrých úředníků. Dnes řekl, že s ministrem spolupracují. Blatný se zabývá epidemiologickými otázkami, Babiš očkováním a léky na covid-19. "Já k tomu nemám co říct," uvedl na dotaz k Zemanovým vyjádřením.

Související

Jan Blatný

Češi ohodnotili politiky: Babiš a Zeman propadli, boj proti koronaviru zvládl Blatný

Z politiků si v boji proti koronaviru podle průzkumu agentury Kantar CZ vedl nejlépe bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Pozitivně jeho konání a kroky hodnotila v březnu, kdy byl ještě ministrem, více než polovina respondentů, přesně 53 procent. Blatný jako jediný získal více pozitivních hodnocení než negativních. Naopak nejvíce negativních hodnocení dostali prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO).

Více souvisejících

Jan Blatný Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 48 minutami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy