Aleš Valenta odmítl moderovat Události na ČT

Praha - Česká televize (ČT) chce mít do konce února jasno, kdo bude moderovat hlavní zpravodajskou relaci Události a sportovní relaci Branky, body, vteřiny. Server Mediář.cz dnes zveřejnil jména zvažovaných moderátorů těchto pořadů. Tvářemi Událostí se mají šanci stát například Jakub Železný, Marcela Augustová nebo Lukáš Dolanský. Uvádět sportovní zpravodajství mohou třeba zpěvačka a herečka Olga Lounová, akrobatický lyžař Aleš Valenta, ale i stávající moderátoři jako jsou Vojtěch Bernatský nebo Barbora Černošková.

Médiář.cz měl možnost nahlédnout do jednoho z rozpisů konkurzu na moderátorské posty. Podle informací serveru chce ČT do vysílání nasadit místo dosavadních moderátorských dvojic pouze jednoho moderátora. "Máme vnitřní plán, ale jeho podrobnosti prozrazovat nebudeme. Jediné, co mohu v tuto chvíli říct je to, že moderátory pro nové Události skutečně vybíráme. V první řadě je u nich kladen důraz na profesionální kvality a předpoklady, které by měli mít," řekla ČTK mluvčí ČT Michaela Fričová. Nová podoba zpravodajské relace Události a sportovní relace Branky, body, vteřiny by měla být spuštěna na jaře letošního roku.Aleš Valenta, olympijský vítěz v akrobatických skocích na lyžích však nabídku České televize na moderování sportovního zpravodajství Branky, body, sekundy odmítl, informuje server Týden.cz. "Nabídka mě potěšila, nicméně po zvážení všech pro a proti jsem ji odmítl. Události považuji za vrchol žurnalistiky a já žurnalista nejsem."

Aleš Valenta

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 10 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

16letý chlapec slíbil věrnost Islámskému státu. Chtěl útočit během olympiády ve Francii

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy