Töpfer si vydělal skoro 9 milionů. Za co?

Praha - Senátor a herec Tomáš Töpfer (ODS) stejně jako jeho kolegové z Parlamentu odevzdával majetkové přiznání. Vyplývá z něj, že si za loňský rok přišel na slušné peníze. A nejen on. Informuje o tom ČTK.

Jak jsme vás informovali již v úterý, všichni poslanci a senátoři musí do konce června odevzdat majetková přiznání. Zatímco poslanci tuto povinnost až na pár výjimek splnili, mezi senátory je víc opozdilců. Ale z odevzdaných už je patrné, komu se loni dařilo nejvíc.Podle ČTK si za minulý rok nejvíce vydělal "četník" Tomáš Töpfer, který je zároveň ředitelem a spoluvlastníkem Divadla Na Fidlovačce a také spolumajitelem restaurace Kalich. Celkem si loni vydělal 8,6 milionu korun. Z toho 6 milionů z rodinné firmy.I jiní senátoři mají kromě své funkce další želízka v ohni. Například Zdeněk Schwarz (ODS) si jako šéf záchranné služby přišel na 1,37 milionu. Jaroslav Palas z opoziční ČSSD si zase jako hejtman Moravskoslezského kraje přivydělal 1,13 milionu korun. A přes půl milionu dostal za to, že sedí v dozorčí radě společnosti České dráhy či v představenstvu pojišťovny Halali.Milan Štěch (ČSSD), který předsedá Senátu, je zároveň odborářem, a tak si od ČMKOS odnesl 167 tisíc. A k tomu mu jeho rodiče darovali lesy v hodnotě 1,54 milionu.Do dnešního dne přiznání odevzdaly podle ČTK dvě třetiny senátorů. A vrátíme-li se k Poslanecké sněmovně, o jejíchž největších "zbohatlících" i "bankrotářích" jsme vás již informovali, tam podle České tiskové kanceláře zatím chybí majetkové přiznání od Kristýny Kočí, předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka a od Kateřiny Klasnové (VV).

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Osm členů parlamentu nemá v pořádku majetkové přiznání

Osm členů parlamentu nemá v pořádku majetková přiznání za loňský rok. Trojice poslanců odevzdala přehled majetku pozdě, u dalších tří je podle ministerstva spravedlnosti problém s neúplností údajů. Dva senátoři nepodali přiznání vůbec, uvádí web iROZHLAS.cz. Za porušení zákona o střetu zájmu hrozí politikům pokuta až 50.000 korun.
Ministerstvo spravedlnosti ČR

Změna zákona o střetu zájmů? Část poslanců chce omezit přístup k majetkovým oznámením

Veškerá majetková oznámení politiků by mohla být v registru ministerstva spravedlnosti přístupná jen na základě individuální žádosti. V novele zákona o střetu zájmů to navrhla skupina poslanců ze šesti klubů v čele s hnutím ANO. Stejný režim nyní platí například pro vedoucí úředníky a ředitele bezpečnostních sborů. Předloha by také omezila nakládání s údaji uvedených v majetkových oznámeních.

Více souvisejících

majetková přiznání Tomáš Töpfer

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 51 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy