Řidiči na Slovácku riskují život, jezdí rychle a nepřipoutaní

Uherské Hradiště - V souvislosti s dopravními přestupky se za poslední týden zvýšil na Uherskohradišťsku počet řidičů překračující rychlost i nepřipoutaných šoférů. Jak v neděli agentuře Mediafax sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental, naopak klesl počet podnapilých lidí za volantem.

Markantní je navýšení počtu rychlých řidičů, policisté odhalili oproti předchozímu týdnu o téměř polovinu více lidí, kteří překročili maximální povolenou rychlost. Za uplynulých sedm dní skončilo v policejní síti 76 rychlých řidičů, o týden dříve jich bylo 47.

Nepřipoutaných šoférů zastavili strážci zákona 15, o týden dříve jich bylo šest. "Rapidně přibylo i telefonistů. Zatímco před dvěma týdny jsme jich přistihli 14, za posledních sedm dní se jejich počet zvýšil na 34," konstatoval Mergental.

Naopak ale výrazně ubylo podnapilých řidičů. "V posledním týdnu jsme zastavili tři podnapilé šoféry, o týden dříve jich bylo 11," konstatoval Mergental.

Pod vlivem alkoholu byli i cyklisté. Na stezce v Uherském Hradišti havaroval například pětapadesátiletý cyklista a při pádu si způsobil drobné poranění na noze. To ho ovšem od jízdy neodradilo a pokračoval dál. Zastavila ho až nevolnost, kvůli které mu svědci nehody přivolali sanitku. Muž nadýchal 2,24 promile alkoholu.

Během uplynulého týdne vyjelo na cesty na Uherskohradišťsku také několik řidičů bez řidičského oprávnění i přesto, že mají vysloven zákaz řízení. Jednoho takového hříšníka zastavila uherskohradišťská cyklohlídka. Devatenáctiletý řidič usedl za volant, i když věděl, že to kvůli zákazu do ledna roku 2014 nesmí udělat. Mladík je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu podle zákona hrozí až tříleté vězení.

Související

Více souvisejících

policie

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy