Zuckerberg představil plán: Do 10 let může polovina zaměstnanců Facebooku pracovat doma

Americká internetová společnost Facebook plánuje vlivem pandemie více využívat práci z domova. Šéf společnosti Mark Zuckerberg odhaduje, že do deseti let tak bude pracovat polovina zaměstnanců.

Obdobný plán už oznámily i jiné internetové firmy, například Twitter. Ten umožnil zaměstnancům pracovat z domova natrvalo, pokud si to přejí. Uvedla to agentura Reuters.

Zuckerberg plán oznámil během živého přenosu ve čtvrtek. Upřesnil přitom, že společnost po 1. lednu příštího roku upraví mzdu pracovníkům podle nákladů na živobytí v místě, kde budou bydlet.

Práci z domova firma nejprve nabídne zkušeným a výkonným pracovníkům ve Spojených státech, jimž to schválí jejich nadřízený. Od letošního července bude tato možnost nabízena i některým nově přijatým lidem.

"Potenciál rozšířit ekonomické příležitosti v zemi (v USA) a v dlouhodobém horizontu i po světě mě naplňuje nadšením," řekl k plánu Zuckerberg.

Kanceláře Facebook plánuje znovu otevřít od července, ale pouze na čtvrtinovou kapacitu, aby šlo dodržovat požadované rozestupy. Lidé budou muset mít roušku a podstupovat měření tělesné teploty, poznamenala agentura Bloomberg.

Související

Meta Platforms

Zuckerberg včera zbohatl o 650 miliard korun, letos už o bilion. Investoři mu tak tleskají hlavně za to, že byl schopen rychle propustit přes 20 tisíc lidí

Spoluzakladatel a šéf Mety, matky Facebooku, letos bohatne jako nikdo jiný. Mark Zuckerberg od začátku roku rozhojnil své jmění o v přepočtu zhruba 980 miliard korun. To je suma, jež přesahuje polovinu letos plánovaných příjmů českého státního rozpočtu. Zuckerberg tak zažívá comeback mezi ty světově vůbec nejbohatší. Celkově totiž jeho jmění činí bezmála čtyři biliony korun, což jej momentálně řadí na čtvrtou příčku globálně nejbohatších lidí. Více už má jen Elon Musk, Jeff Bezos a Bernard Arnault. 

Více souvisejících

Facebook Home Office (práce z domova) práce zaměstnání Ekonomika Mark Zuckerberg

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy