Film a TV

Související články:

Jan Nedbal ve filmu Bratři.

Český lev má seznam nominovaných. Kralují jim Bratři a Úsvit

Šestadvacet snímků bude v 19 kategoriích usilovat o filmovou cenu Český lev, nominované v rámci 31. ročníku v pondělí představila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA). Nejvyšším počtem nominací se pyšní filmy Bratři, Úsvit, Bod obnovy, Přišla v noci, Němá tajemství a Tancuj Matyldo a televizní seriál Volha.
Libuše Šafránková a Pavel Trávníček ve filmu Tři oříšky pro Popelku.

Oblíbená vánoční pohádka Tři oříšky pro Popelku slaví 50 let

Vánoce si dnes nedokážeme představit bez ozdobeného stromečku, dárků či bramborového salátu, ale třeba také bez pohádky Tři oříšky pro Popelku. Ta vznikla přesně před 50 lety a původně nebyla štědrovečerní pohádkou. Díky své kouzelné zimní atmosféře se jí však brzy stala a dnes k Vánocům neodmyslitelně patří.  
Michael Gambon

Zemřel představitel Albuse Brumbála. Michael Gambon se dožil 82 let

Ve věku 82 let zemřel britsko-irský herec Michael Gambon, který se proslavil mimo jiné jako představitel Albuse Brumbála z filmů o Harrym Potterovi. Uvedla to televize BBC s odkazem na rodinu. Slavný divadelní a filmový herec, kterého britská královna Alžběta II. pasovala na rytíře, zemřel v nemocnici obklopen svými blízkými. 
Česká televize, ilustrační foto

Návrat ČT3, noční živé vysílání na ČT24. Souček představil svůj tým a chystané změny v České televizi

Od října bude Česká televize rozšířena o novou divizi zaměřenou na digitální služby, a to včetně rozvoje platformy iVysílání. Tato divize bude řízena Janem Maxou, dosavadním ředitelem vývoje programu a nových médií. Na tiskové konferenci to dnes uvedl nastupující generální ředitel České televize Jan Souček. Změní se také vedení divize zpravodajství a publicistiky a v plánu je i obnova kanálu ČT3.
ONEMANSHOW: The Movie

Recenze: Film ONEMANSHOW: The Movie je kvůli přesahu do reality nutné vidět opakovaně. Na to ale tak dobrý není

Za doprovodu velkého očekávání a ne zrovna pozitivních prvotních reakcí se po letech rádiového klidu vrátil tvůrce obsahu, který, jak sám Kazma rád prohlašuje, nemá minimálně v Česku obdoby. Ještě ho nezavřeli, a tak je zpět, tentokrát však ne se svým klasickým půlhodinovým formátem, ale filmem určeným pro plátna kin. Filmem, na který se nelze tak úplně dívat jako na film. Filmem, který skutečná má avizovaný přesah do reality. A zároveň filmem, který není tak úplně nutné vidět.
USA

Hollywoodští herci stávkují se scenáristy, studia jsou ochromená

Vedení odborového svazu amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA) se dnes rozhodlo zahájit stávku poté, co se vyjednavači odborů nedohodli se studii na nové kolektivní smlouvě. Informují o tom americká média, podle nichž krok prakticky znamená ochromení hollywoodského zábavního průmyslu. Herci se totiž přidávají ke scenáristům, kteří stávkují kvůli sporům o platy a pracovní podmínky už přes dva měsíce. Odbory scénáristů WGA protest herců podpořily.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy