Ve StarDance se poprvé tančilo dvakrát. Smůlu to přineslo Gabriele Koukalové

Pět párů mělo poprvé v letošní řadě StarDance možnost zatančit dva tance. Smůlu to přineslo biatlonistce Gabriele Koukalové, která se se soutěží loučí a nestane se královnou televizního tanečního parketu za rok 2019.

StarDance dnes pokračovala už za účasti zbývajících pěti párů. Moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková je všechny uvítala a představila i porotu, která se tentokrát lehce proměnila. Výkony opět hodnotili Jan Tománek, Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Herec, scénárista a spisovatel Zdeněk Svěrák už tentokrát chyběl.

Osm očí porotců tak bedlivě sledovalo první tanec večera, kterým byla rumba Gabriely Koukalové a Martina Prágra. „Mám z vás pocit, že vás to baví čím dál tím víc,“ hodnotil Richard Genzer. Zdeněk Chlopčík závěrečnou „nízkou“ sedmičkou srazil hodnocení na 33 bodů.

Jako druzí nastoupili s valčíkem Matouš Ruml a Natálie Otáhalová. „Těžká hudba. To nebyl váš nejlepší výkon,“ komentovala výkon herce Tatiana Drexler. Pár si vysloužil pouhých 28 bodů.

Následovali Jakub Vágner a Michaela Nováková. Oblíbený televizní rybář se v týdnu potýkal se zdravotními potížemi, s rumbou se přesto popasoval obstojně. „Na začátku mě běhal mráz po zádech, pak už ne,“ kritizoval Zdeněk Chlopčík. Od poroty si vysloužili rovněž 28 bodů.

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička zatančili druhý valčík večera. „Veroniko, vy mě bavíte. Daří se vám propojovat svět tance a divadla,“ konstatoval Jan Tománek. Hodnocení poroty znělo podle Ebena nadějně a promítlo se to i ve známkování – 38 bodů.

Úvodní kolečko uzavřeli Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková s rumbou. „Mně se ta rumba líbila. Bylo vidět, že víte, co chcete tančit,“ zmínil se Chlopčík. Nakonec padlo potřetí z pěti pokusů 28 bodů.

Jako první se na parket se svým scénickým tancem vrátili biatlonistka Koukalová a její taneční parťák. Porotu moc neoslnili a k 33 bodům přidali jen dalších 28. Podruhé se předvedl i herec Ruml, který se svou tanečnicí připravil nápaditou choreografii. Porota ji ocenila 38 body.

Znovu musel zatančit i pár indisponovaného rybáře Vágnera. S Michaelou Novákovou dostali za scénický tanec 33 bodů. S druhým tancem večera se popasovali také herečka Kubařová a její taneční partner. Získali ještě o bod více než poprvé, tedy 39 bodů. Večer uzavřel youtuber Kovy. Závěrečná známka večera činila 29 bodů.

Poté už přišlo na řadu vyřazování. Marek Eben a Tereza Kostková oznámili, že hlasy poroty i diváků vyřadily z letošní StarDance pár Gabriela Koukalová a Martin Prágr. O titul krále či královny tanečního parketu tak soutěží už jen 4 páry.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Gabriela Koukalová (biatlonistka) Česká televize

Aktuálně se děje

před 3 hodinami

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

včera

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

včera

včera

včera

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno včera

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko poslalo balistické rakety na Charkov. Samo přiznalo požár v další rafinérii

Během noci na pátek se město Charkov na severovýchodě Ukrajiny opět stalo cílem útoku ruské armády, tentokrát s nasazením pravděpodobně balistických střel. Informovala o tom britská stanice BBC s odvoláním na ukrajinské úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy