Jak správně čistit prkénko od syrového masa? Nikdy na něj nepoužívejte mycí prostředek

Fakt, že ze syrového masa můžeme chytit různé nemoci, je dlouho znám. I proto řada z nás pravidelně drhne prkénko, na kterém maso krájí, mycím přípravkem a horkou vodou. Podle odborníků to ale nemá takový efekt, jak si myslíme.

Pořádně vyčistit prkénko je na vaření a následném úklidu snad ta nejtěžší část práce. Vezmeme mycí přípravek, horkou vodu, houbičku a pořádně drhneme. Popřípadě jej opláchneme a dáme do myčky. Myslíte si, že to stačí? Pak jste podle vědců na omylu.

Ukazuje se, že obyčejný jar ve skutečnosti není nejlepší čistící prostředek pro vaše prkénko - a to zejména v případě, že je jedno prkénko používáno pro různé druhy potravin. Dokonce i když prkénko mezi sekáním masa a krájením syrového ovoce nebo zeleniny pořádně vydrhnete, číhají na něm škodlivé bakterie, píše server Business Insider.

Editorka magazínu Expert Home Tips Stephanie C. poukazuje na to, že mýdlo či podobné přípravky bakterie na prkénku vůbec nezlikvidují, a to ani v případě, když je vše spláchnuto horkou vodou. Podle ní tekutá mýdla a jary odvedou skvělou práci při čištění špinavých hrnců, pánví a nádobí, ale u prkének často používaných pro syrové maso je lepší být extra opatrný.

Pokud chcete zajistit, že vaše prkénko bude tak čisté, jak jen to jde, namočte jej do bělidla po každém použití, radí odbornice. To zabije většinu bakterií a zabrání tak jejich přenesení na jiné potraviny, které budete na prkénku v budoucnu připravovat.

Související

Více souvisejících

kuchyň Maso recepty, vaření -

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 33 minutami

před 42 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy