Luxusní dovolená se změnila v horor. Když si ženy v hotelu prohlédly postele, vzaly nohy na ramena

Britka Nicola Grayová a její manželka Kerry našetřily 2 tisíce liber (asi 60 tisíc korun), aby si mohly dopřát dvoutýdenní dovolenou v pětihvězdičkovém hotelu Vallarta poblíž města Puerto Vallarta v Mexiku. Jejich sen o krásných líbánkách ale naprosto zničil nepříjemný problém,.

Pár se sice vzal už před rokem, na líbánky se ale vydal až nedávno, protože měsíce šetřil na luxusní dovolenou. Když ovšem ženy přijely do hotelu, hned je zarazilo, jak je jejich pokoj vlhký. Protože ale byly vyčerpané po dlouhém letu, rozhodly se, že tu na noc zůstanou.

Celý první týden jejich dovolené probíhal v pořádku až do chvíle, kdy si Nicole začala holit nohy. Zjistila, že na nich má fleky. Byla přesvědčená, že ji i její manželku pokousaly štěnice. Deníku Mirror řekla: „Když jsem se ráno probudila, byla jsem pokousaná. Měla jsem na noze malé červené skvrny, které svědily. Byly jsme všude pokousané. Po telefonu jsme požádaly, aby nám vyměnili povlečení, oni to dělali, ale ani to nepomohlo."

Další noc se v posteli koukaly na televizi, když je opět začalo něco kousat. „Svlékly jsme postel a matrace byla úplně zčernalá. Tu noc jsme už vůbec nemohly spát. Asi v půl čtvrté ráno jsme opět volaly na recepci, že potřebujeme vyměnit matraci, protože v posteli jsou štěnice. Někoho poslali a ten převlékl postele... znova. Ložní prádlo o naší dovolené měnili asi šestkrát nebo sedmkrát. Ale potřeba bylo hlavně vyměnit matraci,“ popisuje Nicole.

Protože se nic nezměnilo, ještě tu noc opět volaly na recepci, aby někdo vyměnil matrace. „Chtěli jsme nové. Oni nám řekli, že se na to podívají, o hodinu později se ale pořád nic nedělo. Pak přišel vedoucí a opět svlékl postel. Navrhli nám, že pokoj vykouří, ale to jsem odmítla, protože moje manželka má astma,“ popisuje dál žena.

Nicola a Kerry tvrdí, že jim bylo řečeno, že na hotelu žádné jiné volné matrace nemají. Zaměstnanci jim prý nabídli, že mohou spát ve vstupní hale. Menší lůžko, které měly ve svém pokoji, bylo také zasaženo štěnicemi, tvrdí Nicole.

Nakonec byl pár přestěhován do jiného pokoje. Ale teprve poté, co Nicola zkontrolovala matraci. „Řekla jsem jim, že chci nejprve zkontrolovat pokoj. Tak jsem šla dovnitř, svlékla postel a zkontrolovala matraci. Byla čistá, takže jsme tam zůstaly. Jenže už jsme pak ani nemohly jít ven, nemohly jsme jít ven na sluníčko, jinak by se kousance bolely a svědily,“ posteskla si turistka.

Ženy si stěžují i na přístup cestovní kancléře TUI, která jim prý neposkytla žádnou pomoc při řešení problémů s hotelem. „Byly jsme v cizí zemi a nedokázaly jsme jim vysvětlit náš problém. Delegát, který nám měl být k dispozici, se v hotelu ani neukázal," zlobí se.

Když se ženy vrátily domu, vyvařily veškeré oblečení, aby zabily případné štěnice. „Nechtěly jsme kontaminovat i naše postele doma. Část oblečení jsme musely vyhodit, protože bylo poškozené," popisuje Nicole. Nelíbí se jí hlavně to, že se jim nikdo z cestovní kanceláře ani z hotelu za problémy neomluvil. Mluvčí TUI však uvedl, že cestovní kancelář byla hlášením turistek o pokousání štěnicemi znepokojena.

„Hotel poslal místní dezinfekční společnost, aby se do pokoje podívala, pracovníci ale při prohlídce místnosti nenašli žádné štěnice. Hotel nabídl zákazníkům malé gesto dobré vůle za nepříjemnost a narušení jejich dovolené. Rádi bychom ujistili zákazníky, že pravidelně kontrolujeme všechny hotely,“ dodala cestovní kancelář s tím, že ověřuje i hygienické podmínky.

Související

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?
bankomaty

Dovolená v zahraničí: Je výhodné platit kartou a vybírat hotovost v cizině?

Pro financování zahraniční dovolené už není nutné se zatěžovat velkým množstvím hotovosti. Zejména v rámci Evropské unie je možné spoléhat na bezproblémové platby kartou nebo výběry hotovosti ve měně dané země. Avšak je třeba si dávat pozor na potenciální poplatky a specifika související se směnou měnových kurzů, a to jak před odjezdem, tak i během pobytu na dovolené. Je rozumné, aby spotřebitelé nepodceňovali ani rizika spojená s výběrem konkrétního bankomatu a zvolenou transakční metodou, sdělil naši redakci dTest.

Více souvisejících

dovolená Mexiko Hmyz spánek

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ruská armáda na Ukrajině opět použila zakázané chemické zbraně, tvrdí USA

Spojené státy obvinily Rusko z použití chemické zbraně proti ukrajinským silám v rozporu s mezinárodní úmluvou o zákazu této výzbroje. Informace přinesly agentury Reuters a AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy