Sport

Související články:

Třiadvacetiletý bývalý hráč Chomutova a Karlových Varů zveřejnil na sociální síti fotografii, na které je vidět jeho obličej s rozsáhlými podlitinami kolem oka a několika stehy.

Brusle pořezala Laukovi v NHL obličej. Nůž jen těsně minul oko

Jakub Lauko měl obrovské štěstí v neštěstí v zápase NHL, když mu brusle rozřízla obličej. Nůž jen těsně minul oko: Měl jsem štěstí, prohlásil. Chyběly centimetry, následky mohly být fatální. Český hokejista Jakub Lauko utrpěl během úterního zápasu NHL v Chicagu ošklivé zranění. Informuje server Boston.
Hokej, ilustrační fotografie.

U hokejistů Vítkovic skončil nakonec i kouč Holaň, Trnku a Šimíčka nově doplní Jiří Veber

I když to nejprve vypadalo, že nedobrý vstup do nové extraligové sezóny u hokejových Vítkovic trenér Miloš Holaň neodskáče, nakonec i on si balí kufry. Ani po předešlé změně, kdy před dvěma týdny na místo Radka Philippa přišlo duo nových asistentů Pavel Trnka-Roman Šimíček, se výkony hokejistů ostravského celku výrazně nezlepšily. Vítkovice se tak nacházejí až na předposledním místě extraligové tabulky. Proto tak nově zmiňované duo dosavadních asistentů doplní mistr ligy se Vsetínem z let 1996 až 1999 Jiří Veber.
Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Zlín po čtrnáctigólovém bizáru s Mladou Boleslaví odvolal Vrbu, nahrazuje ho Červenka

Trápící se fotbalový Zlín se rozhodl po posledním ligovém víkendu pro změnu trenéra. Dosavadnímu stratégovi Pavlu Vrbovi se stal osudným domácí duel s Mladou Boleslaví, kdy se psal historický rekord české ligy, když padlo hned čtrnáct branek a Zlín nakonec prohrál 5:9, přestože ještě krátce po začátku druhé půle vedl 3:1. Odvolat trenéra se klubové vedení rozhodlo v úterý a ve středu převzal kormidlo nový trenér Bronislav Červenka, pro nějž se tak bude jednat o první prvoligovou štaci v kariéře.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Šilhavý bude koučem fotbalové reprezentace minimálně do konce kvalifikace, rozhodl svaz

Až česká fotbalová reprezentace nastoupí v listopadu ke dvěma zbývajícím zápasům kvalifikace na Euro 2024 proti Polsku a Moldavsku, povede ji stále současný trenér Jaroslav Šilhavý. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR se totiž na mimořádném úterním jednání usnesl, že kouče národního týmu v této době neodvolá i přesto, že poslední reprezentační sraz nedopadl nejlépe. Nejprve Češi vybuchli v zápase v Albánii, kdy s domácím celkem prohráli jasně 0:3, v neděli pak sice vyhráli nad Faerskými ostrovy, ale pouze 1:0. Kromě toho se výkonný výbor usnesl na nové smlouvě pro Šilhavého a spol. trvající nově do 30. listopadu, přičemž je u ní možná oboustranná opce.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Šance z první půle neproměnili, pak přišla křeč. Až díky Součkově penaltě Češi udolali Faeřany 1:0

V neděli čeští fotbaloví reprezentanti rozhodně nechtěli zopakovat ostudný výkon v Albánii, proto duel s Faerskými ostrovy hraný v Plzni začal daleko lépe, než jak ten předešlý v Tiraně skončil. Jenže ačkoli měli svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého kupu šancí v prvním poločase, vytěžili z toho maximálně dvě trefy do tyče bez kýženého úspěchu. Druhý poločas byl z české strany viditelně horší, jako by se do hlav a na kopačky českých hráčů vetřela nervozita. Nakonec je spasila až penalta čtvrthodiny před koncem proměněná kapitánem Tomášem Součkem.
Ilustrační fotografie.

Češi vybouchli v Albánii a prohráli 0:3. S postupem na Euro to tak mají nahnuté a Šilhavý také

Po čtvrtečním utkání v kvalifikaci na mistrovství Evropy se mohli Češi výrazně přiblížit k účasti na závěrečném turnaji, který příští rok proběhne v Německu. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého ale v Tiraně vybouchli a prohráli jasně 0:3. Jasně především proto, že se v bouřlivé atmosféře na nic nezmohli. Navíc od konce první půle hráli v deseti po sporném vyloučení Mojmíra Chytila. Albánie už tou dobou vedla 1:0 a ve druhé půli přidala další dvě branky a nemuselo zůstat jen u nich. Rázem se tak začíná smrákat nad účastí Čechů na Euru 2024, jelikož v kvalifikační skupině C jsou až třetí za Albánií a Polskem, ale také nad budoucností trenéra u národního týmu.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalové Euro 2028 proběhne na Ostrovech. Čtyři roky poté se o pořadatelství podělí Itálie s Tureckem

Výkonný výbor Evropské fotbalové unie UEFA na svém úterním zasedání konajícím se ve švýcarském Nyonu rozhodl o pořadatelích evropských fotbalových šampionátů v letech 2028 a 2032. Je tak jasné, že v roce 2028 se fotbalový svátek starého kontinentu přestěhuje na Ostrovy a kromě kolébky fotbalu Anglie se bude na tomto turnaji podílet ještě Skotsko, Wales, Severní Irsko a Irsko. V roce 2032 pak půjde taktéž o šampionát, o jehož pořadatelství se bude dělit více států, konkrétně Itálie s Tureckem.
Jaromír Jágr

Vrátí se Jágr zpátky na led? Musel by zhubnout 10 kilo a rozehrát se. Může se tak stát ve Slavii

Naposledy letos na jaře 21. dubna si na sebe oblékl kladenský dres majitel středočeského klubu a legenda Jaromír Jágr. Od té doby se objevuje spíše po boku kouče Otakara Vejvody na lavičce. Nyní se ale zdá, že by se mohl jednapadesátiletý hokejista opět vrátit se vší parádou na led do ostrých zápasů. Jak sám uvedl, potřebuje však před tím zhubnout deset kilogramů a rozehrát se. Tu možnost by mohl mít v prvoligové Slavii.
HC Vítkovice

Měly být černým koněm soutěže, ale jsou poslední. Vítkovice sáhly ke změnám realizačního týmu

Kdo nemůže být po úvodních devíti kolech tuzemské hokejové extraligy rozhodně spokojen se svým vstupem do nové sezóny, to jsou hokejisté, trenéři a funkcionáři Vítkovic. Ostravský celek byl před sezónou pasován do role černého koně, avšak nachází se až na posledním čtrnáctém místě tabulky. Vedení klubu se sice rozhodlo ponechat ve funkci hlavního trenéra Miloše Holaně, ale jeho dosavadní asistent Radek Philipp končí. Na lavičce nově budou sportovní manažer Roman Šimíček a dosavadní kouč vítkovických juniorů Pavel Trnka.
Radek Smoleňák

Kladno posiluje další zkušený hokejista. Po více než 12 letech se vrací Radek Smoleňák

Nadále trápící se Kladno opět přivedlo do svých řad další zvučnou posilu. Tou nejnovější se stal kladenský odchovanec Radek Smoleňák, jenž byl v poslední době spojován především s Hradcem Králové, se kterým coby kapitán loni došel až do finále play-off Tipsport extraligy, kde Východočeši nestačili na Třinec. Před startem nové sezóny přišel Smoleňák v Hradci Králové o kapitánskou pásku a začalo se spekulovat o jeho konci v klubu. Nyní se tedy po více než dvanácti letech vrací do domovského Kladna.
Policie Nizozemí

Policie zasahovala po zápase Konferenční ligy. Zadržela dva spoluhráče Tomáše Pekharta

Když fotbalisté Legie Varšava po čtvrtečním zápase Konferenční ligy s nizozemským Alkmaarem nastupovali do svého klubového autobusu, aby mohli odcestovat domů do Polska, bylo jich o dva méně. Důvod? Nizozemská policie spolu s ochrankou stadionu je totiž po utkání na 24 hodin zadržela, přičemž podle polských médií a majitele varšavského klubu Dariusze Mioduského nedaly nizozemské složky povolení těmto fotbalistům kvůli tomu, že se dostali do potyček s policisty a členy ochranky.
Juventus Turín.

Hvězdě Juventusu Pogbovi hrozí až čtyři roky bez fotbalu. Výskyt testosteronu se potvrdil

Juventus Turín se bude možná muset na následující až čtyři roky obejít bez své francouzské hvězdy Paula Pogby. Právě jemu byl totiž potvrzen doping v podobě testosteronu, jehož B vzorek měl po posledním testu pozitivní. Držiteli titulu mistra světa z roku 2018 pak kromě již zmíněného čtyřletého trestu hrozí i samotné ukončení spolupráce s turínským klubem.
Velká pardubická - Taxisův příkop

Velká pardubická skončila tragédií. Taxis byl pro Stuka fatální, žokeje Lišku oživovali

Favoritem Velké pardubické se letos stal desetiletý valach jménem Sacamiro v sedle s Janem Faltejskem. Čtyřicetiletý žokej již pošesté vyhrál tento slavný dostih, čímž si upevnil druhé místo v historických statistikách za osminásobným vítězem Josefem Váňou. Sacamiro, hnědák trenovaný Evou Petříkovou, předvedl skvělý výkon, když vylepšil svou třetí pozici z minulého roku a získal pro svého majitele největší část z pětimilionové dotace.
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Vladimír Růžička se domluvil na prvním zahraničním angažmá. Bude trénovat na Slovensku

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.
Fotbal, ilustrační fotografie

Karviná sáhla po osvědčeném jméně. Po dvou a půl letech se do klubu vrací kouč Jarábek

Poté, co se v Karviné nedávno rozloučili s dosavadním trenérem Tomášem Hejduškem, se dočasným trenérem na jeden zápas 9. kola stal Lubomír Luhový. Ani on ale zatím náladu v karvinské kabině nikterak nezlepšil, když se Slováckem o posledním víkendu prohrál slezský celek 0:2. Nyní by měl zlepšit tuto náladu zkušený šedesátiletý slovenský stratég Juraj Jarábek.

Aktuálně se děje

před 3 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

včera

včera

Na Ještěd se vrátí lanovka. Město schválilo její novou podobu, bude delší

Na Ještěd bude v budoucnu opět jezdit lanovka. Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy, která se před necelými třemi lety zřítila. Nová lanovka bude mít jednu kabinu na dvou lanech a prodlouženou trasu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy