Nedvěd se zřejmě vrátí do Juventusu jako ředitel klubu

Turín - Bývalý český fotbalista Pavel Nedvěd pravděpodobně opět bude působit v Juventusu Turín, jako ředitel či manažer klubu. Informaci v sobotu přinesl server Soccernet.com.

Osmatřicetiletý Nedvěd jedná o návratu do Juventusu Turín, kde působil v letech 2001-2009 jako hráč a zakončil zde svou kariéru. Bývalý záložník by měl zaujmout post ředitele klubu. Už loni jednu nabídku na funkcionářskou pozici odmítl s tím, že se chce věnovat rodině.

"Byl jsem v kontaktu s prezidentem Andreou Agnellim a jsme dohodnutí, že se sejdeme příští týden. Čekal jsem, dokud se klub nestabilizoval po letním přestupovém období. Po neúspěchu v minulé sezoně došlo v klubu během několika měsíců k mnoha změnám. Nyní je čas na to, abych se zapojil. Juventus byl, je a bude má věčná láska," řekl Nedvěd.

Související

Pavel Nedvěd

Nedvěd nakonec pro reprezentaci pracovat nebude. Nabídku být generálním manažerem odmítl

Podle zákulisních informací měla být právě osoba bývalého fotbalového reprezentanta Pavla Nedvěda tím nejhlavnějším důvodem krachu posledních jednání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR) o novém reprezentačním kouči v prosinci. Nyní by už žádný problém kolem volby nového trenéra národního týmu být neměl, protože ve středu se právě Pavel Nedvěd nechal slyšet, že nabídku ze strany asociace stát se generálním manažerem národního týmu nakonec odmítl. Stalo se tak den před mimořádným jednáním výkonného výboru FAČR, na kterém by se tak mohlo definitivně rozhodnout.
Pavel Nedvěd

Hledání trenéra fotbalové reprezentace se dostalo do další fáze. Šanci má Hašek s Nedvědem

Jak známo, česká fotbalová reprezentace je pouhý půlrok do mistrovství Evropy v Německu bez trenéra. Stalo se tak poté, co po úspěšné kvalifikaci v listopadu na svůj post rezignoval kouč Jaroslav Šilhavý. Od té doby se v médiích přetřásalo mnoho jmen, která by ho mohla nahradit, od představitelů Fotbalové asociace ČR (FAČR) ale žádné jméno případného nového trenéra nedostanete. Jak sám předseda FAČR Petr Fousek v pondělí uvedl, do doby, než bude něco jistého, žádné jméno neřekne. Obecně se ale nejvíce spekuluje o tom, že by měl národní tým převzít tandem Ivan Hašek-Pavel Nedvěd.

Více souvisejících

Pavel Nedvěd Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy