Petr Čech vyhrál podzimní část ankety Zlatý míč

Praha - Brankář české fotbalové reprezentance a anglického klubu Chelsea FC Petr Čech se stal vítězem podzimní části novinářské ankety Zlatý míč 2010-11 před Tomášem Rosickým a Tomášem Necidem. Výsledky poločasu ankety oznámilo v pondělí na tiskové konferencei v Praze vedení Klubu sportovních novinářů.

V 15. ročníku ankety, která se tradičně skládá z podzimní a jarní části a vítěz je nejlepším českým fotbalistou aktuální sezony, vede po první fázi gólman Petr Čech s výrazným náskokem. Dostal 922 bodů, získal jich o 341 více než průběžně druhý kapitán národního týmu Tomáš Rosický z Arsenalu. Tomáš Necid z CSKA Moskva na Čecha ztrácí 445 bodů. Osmadvacetiletý Čech tuto anketu vyhrál už pětkrát a obhajuje vítězství za sezonu 2009-10.

Čtvrtou pozici obsadil pětatřicetiletý kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth, který byl nejvýraznější osobností Gambrinus ligy. Jeho podíl na tom, že Plzeň vede Gambrinus ligu o čtyři body a v průběhu podzimu byl náskok Viktorie až jedenáctibodový, je zcela zásadní. Hlasy dostalo celkem 47 fotbalistů. Z hlediska klubové příslušnosti je nejlepší Viktoria Plzeň, v anketě boduje šest jejích hráčů.

Petr Čech komentoval své vedení v anketě na svých osobních internetových stránkách. "Určitě mě to těší. I přestože už jsem vyhrál tuto anketu pětkrát, pořád si vážím toho, že novináři mé výkony v Chelsea a v reprezentaci oceňují. Děkuju za důvěru a budu se snažit to dotáhnout do vítězného konce," říká jeden z nejlepších brankářů světa. Osobně by si představoval jiný výsledek. "Na první místo bych zařadil Tomáše Rosického, který patří stále k důležitým hráčům Arsenalu. Na druhé místo Zdeňka Pospěcha z Kodaně a na třetí místo Jaroslava Plašila," podotýká Petr Čech.

Průběžné pořadí ankety Zlatý míč 2010-11:

1. Petr Čech (Chelsea FC) 922 bodů 2. Tomáš Rosický (Arsenal FC) 581 3. Tomáš Necid (CSKA Moskva) 477 4. Pavel Horváth (Viktoria Plzeň) 439 5. Tomáš Ujfaluši Atlético Madrid 334 6. Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux) 320 7. Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) 301 8. Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) 244 9. Michal Kadlec (Bayer Leverkusen) 232 10. Milan Baroš (Galatasaray Istanbul) 173 11. Tomáš Pekhart (BAUMIT Jablonec) 157

Další pořadí: 12. Jiří Štajner (Slovan Liberec) 102, 13. Tomáš Řepka (AC Sparta) 97, 14. Roman Hubník (Hertha BSC) 82, 15.-16. Marek Suchý (Spartak Moskva) a Jan Rezek (Viktoria Plzeň) oba po 78, 17. Michal Hubník (Sigma Olomouc) 72, 18. Václav Kadlec (AC Sparta) 59, 19. Mario Lička (Stade Brest) 53, 20. Milan Petržela (Viktoria Plzeň) 52, 21. David Jarolím (Hamburk) 33, 22. Jiří Jarošík (Zaragoza) 29, 23. Petr Švancara (1. FC Slovácko) 19, 24.-25. Jan Morávek (1. FC Kaiserslautern) a Rudolf Skácel (Hearts of Midlothian) oba po 17, 26. Tomáš Vaclík (Viktoria Žižkov) 16, 27.-28. Daniel Pudil (Genk) a David Bystroň (Viktoria Plzeň) oba po 12, 29. Jan Polák (Anderlecht Brusel) 11, 30. Tomáš Grigar (FK Teplice) 10, 31. Roman Bednář (West Bromwich/Leicester) a David Limberský (Viktoria Plzeň) oba po 9, 33. Jan Lecjaks (Anderlecht Brusel) a Lukáš Magera (FC Temešvár) oba po 7, 35. Jan Rajnoch (Ankaragücü), Pavel Košťál (Wiener Neustadt), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Jiří Bílek (Kaiserslautern) a Radoslav Kováč (West Ham United) všichni po 6, 40. Libor Sionko (AC Sparta) 4, 41. Ondřej Mazuch (Anderlecht Brusel) a Mario Holek (Dněpr Dněpropetrovsk) oba po 3, 43. Tomáš Mičola (Stade Brest), Jakub Mareš (FK Teplice), Marek Kulič (FK Mladá Boleslav) a Jan Koller (AS Cannes) všichni po 2, 47. David Lafata (FK BAUMIT Jablonec) 1.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 9 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 9 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 9 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 10 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy