Zase jsem si polepšil, pochvaloval si přestup fotbalista Procházka

Plzeň - Kádr plzeňských fotbalistů posílil sedmadvacetiletý stoper nebo defenzivní záložník Václav Procházka, který v pátek poprvé trénoval se svými novými spoluhráči. Procházka je rád, že se vrací do důvěrně známého prostředí a těší se, že si v Plzni znovu zahraje evropské poháry.

"Znám většinu kluků, všichni mě uvítali dobře. Už se těším na spolupráci s nimi," uvedl při pátečním setkání s novináři Procházka, jenž je plzeňským odchovancem, ale posledních 4,5 roku hrál za Mladou Boleslav.

Podle sedmadvacetileté posily oslovila Plzeň Procházku již před rokem, tehdy se však jeho transfer zrealizovat nepodařilo. "Nyní tam bylo více aspektů, byl jsem dlouho v Boleslavi, Plzeň mě oslovila před více jak rokem, ale tehdy to nevyšlo. Přestup jsem chtěl, těšil jsem se na návrat domů a na fotbal v Plzni," prohlásil Procházka, který z Mladé Boleslavi nechtěl odejít za každou cenu. "V Boleslavi jsem byl spokojený, neutíkal jsem odtamtud. Nemohu na ně říct špatné slovo," dodal.

Když v létě 2007 odcházel do Boleslavi, byla na tom Plzeň v tabulce bídně. Nyní šel druhým směrem a znovu si polepšil. "Tehdy jsem odcházel z Plzně za lepším, tady se hrálo spíše o záchranu a v Mladé Boleslavi byly poháry. Teď je na tom Plzeň zase lépe, jsem rád, že se to tady zvedlo," řekl Procházka.

Plzeňský kouč Pavel Vrba si Procházku vyhlédl především kvůli velké univerzálnosti hráče. "Myslím, že na stoperu je to možná trochu jednodušší. Musí se dávat větší pozor na zadní vrátka, ale není tam taková volnost jako ve středu hřiště. Nicméně myslím, že bych to měl zvládnout. Mluvil jsem s trenérem, nastínil mi, že jsou možné různé varianty - tedy stoper nebo defenzivní záložník," upřesnil Procházka.

Ten bude mít na západě Čech konkurenci v podobě Mariána Čišovského, Františka Ševinského a teoreticky také Davida Bystroně. Ten nyní čeká, jaký trest mu UEFA vyměří za pozitivní dopingový nález v listopadovém zápase Ligy mistrů s BATE Borisov. "Trenér jistě věří v mou zkušenost, mé schopnosti. Budu se snažit mu dokázat, že patřím do základu. Když jsem přemýšlel nad tím, jestli budu v Plzni hrát, věděl jsem, že to nebude nic jednoduchého," uzavřel Procházka.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy