Damková hodnotí výkony rozhodčích: Slávisté a Plzeňáci měli kopat penalty

Praha - Šéfka rozhodčích Dagmar Damková se vyjádřila k výkonu svých arbitrů v utkáních 24. kola Gambrinus ligy. A zlobila se ve dvou případech. Kvůli rozhodnutí v derby Sparty se Slavií a nelíbilo se jí ani počínání v duelu Plzně s Jihlavou.

Rozhodčí Jan Jílek pochybil v duelu Sparty a Slavie, když špatně posoudil souboj domácího obránce Costy s hostujícím útočníkem Tomášem Necidem. Podle ní se proti Spartě při jejím vedení 1:0 měla pískat penalta.

Damková hodnotila i ostatní diskutované okamžiky 24. kola. Kloní se k názoru, že sudí Petr Ardeleánu v duelu Příbrami s Libercem nařídil ve prospěch domácího týmu správně oba pokutové kopy. Rozhodčí Pavel Královec naopak podle ní ve prospěch Plzně měl posoudit jako „penaltový" střet jihlavského Tomáše Kučery s domácím záložníkem Davidem Štípkem.

Psali jsme:
Derby pražských "S" číslo 281: Sparta jasně dominovala a zvítězila 3:0
 

„V pražském derby rozhodčí Jan Jílek chyboval v situaci, kdy nezapískal penaltu po souboji Costy s Necidem. Bez debat to byl jednoznačný faul, šlo o jasné vražení bránícího do útočícího hráče. Pro mě to je neomluvitelná chyba a je to škoda, protože rozhodčí si jinak ve sledovaném utkání vedl téměř výborně. Tímto rozhodnutím si svůj výkon částečně pokazil. Obě penaltové situace v utkání Příbram – Liberec byly velmi složité na posouzení a ani v komisi rozhodčích jsme k nim zatím nezaujali jednoznačné stanovisko. Pokud budu mluvit za sebe, tak rozhodčí Ardeleánu postupoval správně. V zápase Plzně s Jihlavou měl souboj hostujícího Kučery s domácím Štípkem také rozhodčí Královec posoudit jako penaltový, nenařízení pokutového kopu tak bylo chybou," uvedla Damková.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Dagmar Damková (rozhodčí) AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy