Patrik Schick vstřelil poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání

Reprezentační útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, navíc přidal asistenci.

S 12 trefami se posunul na druhé místo tabulky střelců za kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského, který se dvakrát prosadil při vítězství 3:2 ve šlágru na hřišti druhého Dortmundu a stal se rekordmanem v počtu venkovních gólů v bundeslize. Bayern zvýšil náskok před svým rivalem na čtyři body.

Leverkusen potvrdil dobrou formu a zvítězil počtvrté v řadě. Proti poslednímu týmu tabulky vedl po poločase 3:1, třetí gól připravil Hincapiemu přesnou přihrávkou do pokutového území Schick.

Český útočník nasázel všechny čtyři branky po přestávce. Premiérové trefy po návratu po zranění se dočkal ve 49. minutě, kdy si naběhl před branku na Adliho centr a z prvního dotyku zakončil. Druhou trefu přidal Schick o 20 minut později po Diabyho zpětné přihrávce a hattrick završil v 74. minutě hlavou. Záhy přidal čtvrtou trefu, na tři góly mu stačilo pouhých sedm minut.

Související

Patrik Schick

Fotbalová tragédie. Český reprezentant Schick se krátce po návratu zase zranil

Jedna z opor českého fotbalového národního týmu Patrik Schick se po říjnovém reprezentačním srazu nepředstaví ani na tom listopadovém. Přestože už se nedávno vrátil z marodky, kde byl kvůli zranění třísel, na jednom z tréninků se opět zranil. Tentokrát by se mělo jednat o lýtko, které podle lékařů fotbalového Leverkusenu, jenž je současným Schickovým zaměstnavatelem, zabere nejméně tři týdny, než se vyléčí.
Patrik Schick

Po roce byl vyhlášen českým Fotbalistou roku opět reprezentační útočník Schick

Tradiční českou anketu o nejlepšího českého hráče „Fotbalista roku“ vyhrál letos stejně jako loni reprezentační útočník Patrik Schick. Sedmadvacetiletý forvard oblékající na klubové úrovni dres německého Leverkusenu, jenž je momentálně ve stavu zraněných a neúčastní se aktuálního reprezentačního srazu na úvod kvalifikace na mistrovství Evropy 2024, ovládl 58. ročník ankety pod hlavičkou Fotbalové asociace ČR (FAČR), když o více než 200 bodů vyhrál před druhým záložníkem Antonínem Barákem z Fiorentiny. Na třetím místě pak skončil plzeňský gólman Jindřich Staněk. 

Více souvisejících

Patrik Schick

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy