Extraliga 44. kolo: Chomutov smolně podlehnul Třinci, Kladno se dál propadá tabulkou

Chomutov – Byť se chomutovští piráti na úvod dostali do rychlého vedení 2:0, nasazené tempo neudrželi a ve finále museli na domácím ledě skousnout z holí třineckých hráčů hořkou porážku 3:4.

Tu obzvlášť těžce ponesou fanoušci, kteří se na utkání přišli podívat, protože ještě deset minut před koncem zápasu vedl jejich oblíbený klub 3:1 a vše nasvědčovalo tomu, že se trápícímu se celku konečně zase zadaří.

Jenže třinečtí jasně ukázali jak velký tabulkový rozdíl mezi mužstvy je a třemi góly v rozmezí šesti minut sebrali pirátům vítr z plachet. A aby toho nebylo málo, těsnou výhrou dopomohli Chomutovu k jednomu neslavnému rekordu.

Už dlouhých sedmnáct kol čekají chomutovští na výhru. Česká extraliga něco takového pamatuje ještě z dob kdy hrával slavný Vsetín, který se podobně protrápil celým přelomem let 2006 a 2007.

Obdobně neslavně je na tom ovšem taky Jágrovo Kladno, které ani s novým koučem zdá se není schopné navázat na zlaté časy, kdy v jeho dresu během výluky v NHL nastupovala elitní formace vedená právě majitelem s číslem 68 na zádech.

Naposledy rytíři podlehli silnému Hradci Králové, který na domácím ledě jasně demonstroval, že v aktuální sezóně ještě neřekl poslední slovo, i když se mu v posledních několika málo kolech až tak úplně nedařilo.

Kladno hradečtí rozdrtili rozdílem třídy a výsledek 4:0 jen ukázal v jak hlubokých problémech se rytíři nacházejí. V baráži, která už je pro ně v podstatě jistotou, se budou muset začít sakra ohánět, chtějí-li zůstat mezi nejlepšími.

Něco podobného vůbec nemusí řešit pražská Sparta. Ta navzdory pomalejšímu rozjezdu doslova přejela Karlovy Vary 5:0, přičemž na úvod to paradoxně vypadalo na vcelku vyrovnané utkání.

Varům se v útoku dařilo, vytvářeli si šance, ale ne a ne vstřelit tolik potřebný gól. Bohudík pro Spartu, to je něco, s čím její hráči v současné sezóně opravdu problém nemají a k dvěma brankám z první třetiny proto přidali další tři v té závěrečné.

A tři góly vstřelili taktéž brněnští hokejisté, kteří venku vyzráli na liberecké tygry. Těm nepomohl ani fakt, že v jejich dresu znovu naskočil na led slovenský gólman Lašák, kterému se však premiéra nepovedla podle představ.

První třetinu sice ještě uhájil čisté konto, ale od první minuty té druhé ho na první pohled tápající obránci nechali bez přehánění na holičkách, čehož Kometa dokázala beze zbytku využít. Jeden gól dokonce vsítila ve vlastním oslabení.

Konečné výsledky zápasů 44. kolo hokejové extraligy:

Liberec – Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)Branky: 21. Hruška, 34. Kempný, 60. Svoboda

Sparta Praha – Karlovy Vary 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)Branky: 5. Rachůnek, 13. Krejčík, 42. Pech, 52. Hlinka, 53. Simon

Chomutov – Třinec 3:4 (2:1, 0:0, 1:3)Branky: 3. Šagát, 5. Kubinčák, 46. Straka – 17. Polák, 51. Květoň, 52. Nosek, 56. Polanský

Hradec Králové – Kladno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)Branky: 8. Šimánek, 11. Rousek, 31. Švihálek, 52. Kudrna

Plzeň – Litvínov 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)Branky: 17. Kašpařík, 27. Mozík, 30. Duda, 41. Straka – 4. Hanzl, 35. Jánský

Zlín – Pardubice 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)Branky: 39. Honejsek – 20. Nosek, 37. Tybor, 42. Somík, 58. Zohorna

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Piráti Chomutov

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 45 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy