Hokejové Brno mělo konto u ruské Sberbank. Klub tak teď nemá přístup k penězům

Válka na Ukrajině zapříčinila problémy, se kterými se v současnosti potýká i hokejová Kometa Brno. Poté, co Rusko vpadlo vojensky na Ukrajinu, rozhodla se 25. února ruská Sberbank uzavřít své pobočky v zahraničí. Klientům se tak rázem nedostávalo svým uloženým penězům a tento probblém nyní krátce před začátkem play-off řeší i hokejová Kometa Brno, která měla taktéž účty u této banky.

Během středy začala klientům Sberbank v Česku vyplácet peníze Komerční banka, vklad je pak pojištěn do 100 000 eur, přičemž jeden vkladatel tak tedy dostane skoro až 2,5 milionu korun. Ani tato skutečnost však momentální finanční problém jihoravského klubu nevyřeší.

Ještě před možností vyplácení peněz na pobočkách Komerční banky, se k situaci vyjádřil majitel klubu Libor Zábranský. "Nemůžeme se k penězům dostat. Musíme zakládat účty jinde a čekat, co se bude dít. Je otázkou, zda a kdy se k těm financím dostaneme," nechal se konkrétně slyšet pro klubový web.

Právě Zábranský jediným a tudíž stoprocentním vlastníkem jak akciové společnosti, taki jejích dceřinných společností. "Už jsem za tu dobu zažil spoustu krizových situací a prostě musím vyřešit i tuto," dodal jen pak k tomu.

Navzdory této nastálé tíživé finanční situaci se Brno rozhodlo pomáhat ukrajinským uprchlíkům a už se mu od začátku válečného konfliktu podařilo dostat do Česka šedesát matek s dětmi. Jedná se především o děti hrající hokej za Sokol Kyjev. Nyní tito uprchlíci bydlí zásluhou Komety Brno v penzionech pod Pálavou. S našimi trenéry máme jasně daný plán, jak tyto děti dostat zpět do tréninkového procesu, aby přišly na jiné myšlenky," řekl k tomu Zábranský.

Prozradil také, že klub se prostřednictvím svého nadačního fondu rozhodl zřídit pro tyto děti speciální bankovnbí účet a nejen to. Zároveň pomůže jejich matkám s vyřizováním si potřebných dokumentací a také najít zaměstnání.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR válka na Ukrajině HC Kometa Brno hokej

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

Chladné počasí pokračuje. Meteorologové očekávají další mrazivé noci

Mrazivé noci budou pokračovat i v tomto týdnu, vyplývá z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Během nadcházející noci klesnou teploty pod nulu na většině území. Uprostřed týdne pak může i sněžit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy