Nedvědovu nabídku na asistenta reprezentace nepřijme. Gross chce každodenní práci

Generální manažer hokejového národního týmu Petr Nedvěd před pár dny dostal od Českého svazu ledního hokeje úkol sestavit nový realizační tým po konci toho starého v čele s Filipem Pešánem. Nedvěd tak učinil a navrhl na post hlavního kouče Fina Kariho Jalonena a post asistentů Miloslava Hořavu a Pavla Grosse. Poslední jmenovaný však nyní z možnosti stát na reprezentační lavičce couvá. Přál by si totiž spíše pracovat na klubové úrovni.

"Vyhodnotil jsem si to tak, že zkrátka potřebuju dennodenní práci. Vyvíjet mužstvo, být součástí jeho progresu. Já už někdy před šesti roky dostal nabídku od německého národního týmu. Odmítl jsem ho ze stejného důvodu jako nyní. Cítím zkrátka, že jsem ještě nedospěl do stavu, abych opustil denní práci a dělal jinou," uvedl konkrétně ve středečním rozhovoru pro deník Sport.

Gross bral návrh Petra Nedvěda, který počítal s jeho jménem i se zkušenými stratégy Jalonenem a Hořavou, jako uznání jeho dosavadní práce. "Dělat s takovými fachmany by byla velká čest, nabídky Petra Nedvěda si moc vážím. Moc mě to potěšilo. Rozhodl jsem se tak, jak jsem se rozhodl," pokračocal dále třiapadesátiletý stratég a bývalý forvard Sparty, jenž  už od roku 1990 žije v Německu.

O tom, jak by nakonec měl vypadat nový realizační tým reprezentačního A-mužstva se rozhodne nejpozději 17. března, kdy svaz bude nad návrhem Petra Nedvěda na nový realizační tým jednat a o něm hlasovat. Ten předešlý realizační tým byl svazem odvolán kvůli neúspěšné letošní sezóně, která vyvrcholila nejhorším výsledkem týmu na olympijských hrách v Pekingu, kde Češi nepostoupili do čtvrtfinále.

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy