Po Spartě i Litvínov. Další hokejové kluby končí v karanténě

Hokejisté Sparty a Litvínova jsou dalšími týmy, které se potýkají s nákazou koronavirem a musejí do karantény. Za poslední týden se počet takových klubů rozrostl na pět. Pražané proto byli nuceni odložit dnešní domácí utkání s Karlovými Vary a také páteční duel ve Zlíně.

Desátý klub tabulky o tom informoval na webu. Podobně je na tom i Litvínov. Severočeši dnes na klubovém webu uvedli, že po potvrzení několika pozitivních případů odloží tří zápasy do konce tohoto týdne.

Už během minulého týdne se nákaza nemocí covid-19 objevila postupně v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a ve Zlíně. Již začátkem roku bojoval s koronavirem i obhájce titulu a aktuálně vedoucí tým soutěže Třinec.

Kádr Sparty poznamenala v uplynulých dvou vystoupeních v pátek proti Hradci Králové (4:1) a v neděli na ledě Liberce (3:4) rozsáhlá viróza. Několik hráčů nemohlo ze zdravotních důvodů do zápasu naskočit. V prvním z těchto duelů scházel ze stejných důvodů i kouč Josef Jandač. I proto hráči absolvovali po sobotních PCR testech v pondělí další vyšetření a testy napodruhé odhalily pozitivní případy.

"Je to pro nás samozřejmě komplikace, se kterou se ale musíme vypořádat. Jsme v permanentním kontaktu s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, se kterou řešíme další postup. S Karlovými Vary a Zlínem budeme hledat náhradní termíny pro odehrání zápasů," uvedl sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Litvínov se měl utkat ve středu s Hradcem Králové. Hrát ale nebude mužstvo Vervy ani v pátek v Olomouci a nový termín bude klub hledat také pro duel s Karlovými Vary, který byl naplánovaný na neděli.

Nepříjemná je celá záležitost i pro Západočechy. Energetici přišli kvůli odkladu duelu na Spartě již o čtvrtý zápas za necelé dva týdny. Po Třinci a Českých Budějovicích naposledy nemohli nastoupit ani v pátek na ledě Mladé Boleslavi, kam už přitom mužstvo cestovalo. Po hodině ale týmový autobus nabral opět směr Karlovy Vary.

Naposledy hráli svěřenci kouče Martina Pešouta o body v pátek 7. ledna v Pardubicích. Nyní by v pátek měli přivítat v západočeském derby Plzeň, ale o další utkání kvůli potížím v litvínovské kabině opět přijdou.

Po všech odkladech se dnešní program 43. extraligového kola zúžil na pouhé dva zápasy. Shodně od 18 hodin se utkají Brno s Libercem a Pardubice s Olomoucí.

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by nemoc covid-19 zasáhla do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play off, musejí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

Související

Více souvisejících

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy