Rána pro český tenis! Záhlavová-Strýcová dopuje?

Plzeň – Barbora Záhlavová-Strýcová, držitelka sedmnácti turnajových titulů ze čtyřhry čelí obvinění z dopingu. Informaci přinesl deník Blesk s tím, že testy tenistky byly pozitivní.

Strýcová se od října loňského roku neúčastnila žádného turnaje a aktuálně hrozí, že se žádných v dohledné době ani nezúčastní. Mezinárodní tenisová organizace i český Antidopingový úřad zatím sice mlčí, konkrétní informace by však měly být k dispozici již velmi brzy.

Hráčka se mezitím stáhla do ústraní s okolím komunikuje pouze prostřednictvím tiskového mluvčího Karla Tejkala, jenž k celému případu uvedl: „Na informace v médiích nebude Bára prozatím na základě doporučení svých právních zástupců jakkoli reagovat."

„A to do okamžiku, než k celému případu bude mít k dispozici všechny potřebné dokumenty a informace. Pak je připravena se veřejně vyjádřit a očistit své jméno," dodal vzápětí.

Sdílejte článek

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 
Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

Tenisoví fanoušci zase uvidí Strýcovou v akci. Je zatím otázkou, na jakých turnajích

Přestože před téměř dvěma lety oznámila konec své hráčské kariéry, především kvůli mateřství, nyní to s velkou pravděpodobností vypadá na její velký návrat. Řeč je o české tenistce Barboře Strýcové, která se i kvůli blížícímu se porodu nemohla patřičně rozloučit se svými příznivci. Tentokrát tedy bude během krátkodobého návratu na kurty příležitost.

Více souvisejících

Barbora Strýcová

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy