ZOH: Biatlonistky jely stíhačku. Soukalová smolně bramborová

Krasnaja Poljana - Druhý závod čekal na biatlonistky v areálu Krasnaja Poljana. Obraz si v něm po nepovedené stíhačce vylepšila Gabriela Soukalová, která se posunula z 29. na vynikající čtvrté místo. Veronika Vítková doběhla na 21. pozici. Vyhrála Běloruska Domrachevová, před Bergerovou z Norska a Slovinkou Gregorinovou.

První položka v nedělním sprintu jí bude asi ještě dlouho mrzet. Především díky ní nezískala Gabriela Soukalová v dnešním stíhacím závodě medaili. Své soupeřky sice dojela obdivuhodně, ale v závěru chyběly síly vydané na začátku trati.

Velkou ztrátu brzy smazala

Gabriela Soukalová začala stíhací závod mnohem lépe než předchozí sprint. První dvě položky zastřílela bez chyby a posunula se do první desítky. Rodačka z Jablonce nad Nisou si tak vytvořila dobrou pozici pro další část závodu. Chtělo to hlavně bezchybně střílet.

To se povedlo také na první stojce a Soukalová se dostala na pátou pozici! Sympatická Češka jela dobře takticky a šetřila síly na závěrečnou střelbu a útok na stupně vítězů. Vedoucí ženou byla Běloruska Domrachevová, která brzy převzala čelo závodu od naturalizované Slovenky Kuzminové, vítězky sprintu.

V závěru chyběly síly

Na poslední střelecké položce sice Domrachevová jednou zaváhala, ale první pozici si stále hlídala. Soukalová musela také na trestné kolo a vše směřovalo k závěrečné běžecké bitvě o stříbro a bronz s Norkou Bergerovou a Gregorinovou ze Slovinska. Naneštěstí Soukalové došly síly a do boje o medaile nezasáhla. Aby také ne, když doháněla takovou ztrátu. 

Přesto se jedná o vynikající výsledek a příslib do dalších závodů. Zlato bere Darya Domrachevová, stříbro Tora Bergerová a bronz Teja Gregorinová. Druhá nejlepší z českých závodnic Veronika Vítková byla na 21. místě, Eva Puskarčíková 42. a Jitka Landová ještě deset míst za ní.

Konečné výsledky stíhacího závodu biatlonistek:

1 BLR Darya DOMRACHEVA 2 NOR Tora BERGER 3 SLO Teja GREGORIN 4 CZE Gabriela SOUKALOVÁ 5 UKR Valj SEMERENKO 6 SVK Anastasiya KUZMINA 7 RUS Olga VILUKHINA 8 ITA Karin OBERHOFER 9 NOR Ann Kristin Aafedt FLATLAND 10 UKR Vita SEMERENKO

...

21 CZE Veronika VÍTKOVÁ

...

42 CZE Eva PUSKARČÍKOVÁ

...

52 CZE Jitka LANDOVÁ

 

Sdílejte článek

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Gabriela Soukalová (biatlonistka) Veronika Vítková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy