Ugandská policie osvobodila unesenou turistku z USA

Ugandská policie osvobodila 35letou americkou turistku a jejího místního řidiče, kteří byli tento týden uneseni v ugandské přírodní rezervaci. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na oznámení ugandských úřadů.

Policie na twitteru napsala, že Američanka i její řidič jsou v pořádku a v bezpečí. Bližší detaily neposkytla. Únosci unikli a jejich totožnost není známá.

Police & its sister security agencies have today rescued Ms.Kimberley Sue, an American tourist together with her guide who were kidnapped while on an evening game drive at Queen Elizabeth National park.The duo are in good health & in the safe hands of the joint security team.

— Uganda Police Force (@PoliceUg) 7. dubna 2019

Skupinu turistů obklíčili čtyři ozbrojení muži v úterý v Národním parku královny Alžběty na jihozápadě Ugandy. Drželi je v šachu zbraněmi, následně se zmocnili dvou osob a zmizeli v křoví.

Později prostřednictvím telefonu jednoho z unesených požádali o výkupné půl milionu dolarů (11,4 milionu Kč). Zbylé čtyři turisty nechali únosci na místě a nijak jim neublížili.

K únosům dochází v ugandských přírodních parcích zřídka, napsala agentura AP. Národní park královny Alžběty patří k turisticky nejoblíbenějším v zemi.

Související

Více souvisejících

uganda únos / rukojmí

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy